Den Norske Opera & Ballett

Operaorkestret spiller Mozart

Del

Mozarts tre siste symfonier står på programmet når Operaorkestret inviterer til sesongens siste Hovedscenekonsert, søndag 18. juni. Dirigent er Karl-Heinz Steffens.

Karl-Heinz Steffens dirigerer Operaorkestret. Foto: Erik Berg
Karl-Heinz Steffens dirigerer Operaorkestret. Foto: Erik Berg

«… Steffens viste orkestret fra sin absolutt beste side, med intens nerve og uhemmet dramatisk trøkk gjennom hele forestillingen», skrev Aftenpostens anmelder etter premieren på Puccinis Tosca sist søndag. En uke etterpå er det Mozarts tre siste symfonier orkestret, og musikksjef Karl-Heinz Steffens, gir seg i kast med.

Den engelske dirigenten Sir Simon Rattle sa en gang om Mozarts tre siste symfonier at «Her er menneskets følelsesliv strukket ut til det mest ekstreme. Man har en følelse av å dirigere tre konsentrerte operaer på samme kveld.» Mozart skrev symfoniene i løpet av tre måneder i 1788. Vi vet ikke til hvilken anledning de ble skrevet, hvor de for første gang ble fremført, eller om komponisten noen gang fikk hørt dem selv. Mange hevder at den siste av de tre, «Jupiter», oppsummerer alt som hadde skjedd i utviklingen av symfoni-sjangeren frem til da, og at den er et varsel om den kommende Beethoven.

Karl-Heinz Steffens er Operaorkestrets kunstneriske leder, og dirigerte sin første konsert som musikksjef ved Den Norske Opera & Ballett høsten 2016. Han startet sin karriere som klarinettist. I 1985 ble han ansatt som soloklarinettist ved Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, og fra 2001 tiltrådte han i samme stilling i Berliner Philharmoniker. I 2007 tok karrieren en ny retning da han ble utnevnt til musikksjef og kunstnerisk leder ved Bühnen Halle.

Som orkesterdirigent har Steffens gjestet orkestre som Bamberger Symphoniker, Staatskapelle Dresden, Hamburger Symphoniker, Bayerisches Staatsorchester, Philharmonia Orchestra, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, NHK Symphony Orchestra i Tokyo og Bournemouth Symphony Orchestra, samt de filharmoniske orkestrene i Helsinki, Monte Carlo og Nederland. Han er i dag også sjefdirigent for Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz.

Spilles på Hovedscenen 18. juni kl.18:00

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Karl-Heinz Steffens dirigerer Operaorkestret. Foto: Erik Berg
Karl-Heinz Steffens dirigerer Operaorkestret. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom