Den Norske Opera & Ballett

Operaen åpner dørene

Del

Lørdag 2. september inviterer Den Norske Opera & Ballett til åpen dag med aktiviteter for hele familien. På programmet står blant annet ballettklasser, kostymesalg, scenografiverksted og møter med kunstnerne.

Foto: Den Norske Opera & Ballett
Foto: Den Norske Opera & Ballett

Under åpen dag kan publikum besøke Operaens mange spennende rom og scener, møte Nasjonalballettens dansere eller være flue på veggen under en operaprøve. Store og små kan komme tett på kunsten ved å bli med på en ballettklasse, prøve teatersminke, hatter, masker og kostymer, eller ta en sangtime med en operasolist. Du kan også sette sammen din egen trefugl på snekkerverkstedet og dekorere den på malersalen sammen med Operaens håndverkere, eller oppleve scenemagi med lysavdelingens spesialeffekter. Omvisninger i operahuset går på norsk og engelsk hele dagen.

Den som er spent på høstens premierer, kan få et unikt innblikk i ny, norsk scenekunst: Teamet som skaper ballett av Henrik Ibsens Hedda Gabler inviterer til åpen prøve, og kunstnerne bak den nye operaen Ballerina forteller om skapelsesprosessen og viser utdrag fra stykket. Gjennom dagen blir det også ulike kunstneriske innslag fra solister fra Nasjonaloperaen, Barnekoret, og musikere fra Operaorkestret.

Alle aktivitetene på åpen dag er gratis takket være våre hovedsamarbeidspartnere Det Norske Veritas, DNB, OBOS, PwC, Statkraft og Volvo Car Norway.

Arrangementet varer fra kl. 11.00 til 16.00 lørdag 2. september

Kontakter

For mer informasjon, reportasje- og intervjuavtaler vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby
E-post: omv@operaen.no
Tlf: 97076610

Bilder

Foto: Den Norske Opera & Ballett
Foto: Den Norske Opera & Ballett
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom