Telia Norge

Ookla Speedtest kårer Telias nett til Norges raskeste

Del

(Oslo 8. juli 2016) Nesten 300 000 hastighetstester samlet inn via brukerappen Ookla Speedtest de seks siste månedene viser at Telias mobilnett er 10 Mb/s raskere enn konkurrentens.

Ookla Speedtest er verdensledende innen hastighetstester av mobilnett. Hver måned tar 80 millioner unike brukere en Ookla hastighetstest av mobilnett over hele verden, og Ookla samler inn resultatene av disse testene for å fastslå hvilken operatør som har det raskeste nettet.
– Telia Norges kunder oppnår konsekvent hastigheter som er betydelig høyere enn det som oppnås hos andre leverandører i landet. Telia Norges nettverksinvesteringer er prisverdige, og vi er svært glade for å anerkjenne deres innsats med denne prisen, sier Jamie Steven, Executive Vice President of Operations i Ookla.

Ookla har i perioden januar til juni 2016 samlet inn totalt nesten 300,000 unike brukertester fra norske brukere. Nesten halvparten av testene var i Telias nett og viser en 39.55 Mb/s snitthastighet på nedlasting, mens et lignende testvolum fra nærmeste konkurrents nett har en snitthastighet på 29 Mb/s.

– Testene er gjort av våre kunder under helt reelle forhold, og gjenspeiler derfor den opplevelsen de til enhver tid har av vårt nett, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i Telia Norge. – At vi har en så sterk ledelse over så lang tid viser at vi har gjort mye riktig i vårt arbeid med å bygge ut 4G-nettet over hele landet de siste par årene. Å få et tydelig bevis på at vi har det beste nettet i Norge er en fantastisk anerkjennelse.

Moderne brukervaner krever raskt nett
Smarttelefonen har endret måten vi bruker telefonen på, og i dag er det mange som bruker den mer til å surfe med enn til å ringe med. Det stiller høye krav til dekning, hastighet og kapasitet:

– Med smarttelefonen har vi hele verden i lomma, sier Hillestad. – Vi strømmer musikk, leser nyheter, ser film, oppdaterer oss på sosiale medier og bruker apper som hjelper oss i hverdagen. For at kundene skal få fullt utbytte av smarttelefonene sine og få den beste surfeopplevelsen er de avhengige av et nett med høy hastighet og svært god kapasitet. Med Ookla-resultatene har vi fått nok en bekreftelse på at vårt nett er raskest i Norge.

Telia fortsetter utbyggingen av 4G og 4G+ i Norge, og i løpet av 2017 vil alle eksisterende basestasjoner ha 4G. I tillegg bygges hele tiden nye basestasjoner, og disse bygges alltid med 4G.
– Ookla-resultatene er en stor inspirasjon for oss i det videre arbeidet med å sørge for at Telia har Norges beste mobilnett, sier Hillestad.

-----------------

Om Telias nett
Telia har 98 prosent befolkningsdekning på 3G/4G i Norge, og Telias nett har det siste året vunnet det som er av tester, både kontinuerlige brukertester via ulike apper på telefonen som Ookla og Open Signal, og grundige deknings- og hastighetstester utført av media og fagpersoner. Mediehuset TEK kåret i mai Telias nett til Norges beste.

Om Ookla Speedtest
Millioner av mennesker over hele verden setter sin lit til at Ookla Speedtest gir dem nøyaktig og nøytral informasjon om hastighet og ytelse i nettet de er tilknyttet. Det Seattle-baserte selskapet er anerkjent som verdens mest populære hastighetstest og er den globale standarden i testing av internett-tilkobling. 80 millioner unike brukere tester hver måned hastigheten i mobilnettene verden over, og hver dag gjøres ni millioner tester. Ookla samler inn resultatene av disse testene for å fastslå hvilken operatør som har det raskeste nettet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Teknisk direktør i Telia, Jon Christian Hillestad
Teknisk direktør i Telia, Jon Christian Hillestad
Last ned bilde

Om Telia Norge

Telia Norge
Telia Norge
Sandakerveien 140
0484 Oslo

http://www.telianorge.no

Følg saker fra Telia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Telia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Telia Norge

Først i Norden med fremtidens teknologi for å digitalisere samfunnet14.12.2016 13:00Pressemelding

(Oslo, 14. desember 2016) Som første selskap i Norden lanserer Telia Norge i dag tingenes eget internett basert på den nye teknologien «Narrowband Internet of Things (NB-IoT)». Sammen med partnere lanserer Telia samtidig – som første selskap i verden – en kommersiell løsning for Smart Landbruk basert på NB-IoT. Dette markerer starten på utrulling av et kommersielt tingenes internett i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom