Ringnes

Ønsker sukkerfritt til jul

Del

Nordmenn elsker julebrus. Og stadig flere vil ha en sukkerfri variant.

- I år har vi produsert fire ganger mer lettjulebrus enn i fjor. Likevel melder stadig flere butikker at hyllene begynner å tømmes for den populære sukkerfrie varianten til Hamar og Lillehammer julebrus. Veksten fra i fjor på lettjulebrusen ligger an til å bli på rekordhøye 168 prosent, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Han forteller at dette er i samsvar med den øvrige brusutviklingen.

- Bryggeri- og drikkevareforeningen melder om at sukkerfri brus i november hadde en oppgang på nesten 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Hos oss i Ringnes er nærmere 80 prosent av den alkoholfrie delen av porteføljen sukkerfri. Og utviklingen fortsetter i en sunnere retning, fortsetter han.

Bruusgaard forteller at både Ringnes og bransjen i flere år har satset på sukkerfrie alternativer. Likevel gir han forbrukerne størstedelen av æren for trendskiftet. – Nordmenn vil ha sukkerfritt – og da får de det. I norske butikker er bestselgeren en sukkerfri variant. Det er unikt i verdenssammenheng, sier han videre.

- Det tar tid å endre smakspreferanser, men innen drikkevarer er det i ferd med å skje. Omtrent 50 prosent av brusen som selges i Norge er nå uten sukker, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22069500http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 1100 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er verdens tredje største bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange sterke merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom