Den Norske Opera & Ballett

Onegin knuser hjerter igjen

Del

Publikumsfavoritten Onegin er tilbake i Operaen. Fra 27. januar danser Nasjonalballetten John Crankos ballett om den store og vanskelige kjærligheten.

FOTO: Erik Berg
FOTO: Erik Berg

Både publikum og ballettdansere elsker Onegin. Er det på grunn av Crankos fortellende koreografi? Tsjajkovskijs følelsesladde musikk? Eller den dramatiske historien om kjærlighetens dilemma satt i Tsarveldets Russland? Sikkert er det at vi i Onegin finner noen av de mest kjente og intense duettene i balletthistorien. Fortellingen om Onegin og Tatjana fortsetter å berøre oss, nesten 200 år etter at Aleksandr Pusjkin skrev sin store roman.

– Å se Onegin er som å se på en film. Du trenger ikke kjenne historien, ha lest boken, eller ha peiling på ballett, for å forstå og leve deg inn i det som skjer. Forelskelse, begjær, utroskap og kjærlighetssorg opptar oss like mye i dag. Når to mennesker ikke får hverandre, fordi omstendighetene er feil – det går like mye inn på oss i 2018, sier solist Julie Gardette.

Hun deler rollen som Tatjana med noen av Nasjonalballettens dyktigste og internasjonalt anerkjente dansere: Yolanda Correa, Maiko Nishino og Eugenie Skilnand. Hennes store kjærlighet Onegin danses av Yoel Carreño og Phillip Currell, og gjestesolistene Jason Reilly og Roman Novitzky fra Stuttgart-balletten. 

Tatjana faller pladask for Onegin. Men han er for det meste ute etter å forlyste seg, og avviser Tatjana når hun tilbyr sin kjærlighet. År senere er rollene snudd, hun er godt gift og det er han som desperat vil ha henne. Balletten heter Onegin, men det er Tatjanas historie vi følger: Hennes utvikling fra ung pike til voksen kvinne, om valgene hun må ta, og den evige kampen mellom fornuft og følelser.

Når Tatjana og Onegin danser sammen for siste gang, er det ikke bare et musikalsk og fortellermessig klimaks. Det er dans på sitt beste.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

FOTO: Erik Berg
FOTO: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom