Omsorgsbygg Oslo KF

Omsorgsbygg og Skanska samarbeider om Ryen helsehus

Del

Skanska har signert kontrakt med Omsorgsbygg, og blir totalentreprenør for byggingen av Ryen helsehus. Partene går i gang med forprosjekt og samspill rett etter ferien for prosjektet som vil bety 142 nye, moderne, korttidsplasser på stedet der Ryen sykehjem står i dag.

Prosjektet innebærer riving av eksisterende bygg, prosjektering og bygging av et nytt og miljøvennlig bygg. Ryen helsehus skal bygges på en fossilfri byggeplass, og skal miljøklassifiseres i henhold til BREEAM-standarden «Very Good». Skanska kommer i tillegg til å ta i bruk en innovativ, modulbasert måte å bygge helsehuset på, noe som kan vise vei for flere prosjekter innen sykehjem og helsehus.

- Vi ser frem til å samarbeide med Skanska om dette prosjektet. De har vist seg om en fremoverlent entreprenør som jobber godt med innovasjon. Det samsvarer godt med våre ønsker. Omsorgsbyggs mål er at bygget skal være et godt bygg å bo og jobbe i, samt at det bygges og driftes på en måte som gir minst mulig belastning for miljøet, sier assisterende adm.dir. Jon Søland i Omsorgsbygg.

Skanska er godt forøyd for å bli valgt på kritierier som understøtter selskapets verdier og visjon om å bygge for et bedre samfunn.

- Vi er glad for at Omsorgsbygg har valgt denne type kontraktsform, hvor vi som entreprenør kommer inn med ekspertise i en tidlig fase for å finne de beste løsningene for fremtidige brukere. Vi ser frem til å bidra med vår spisskompetanse innen grønn bygging for å realisere nok et prosjekt for en kunde med høye miljøambisjoner. Dette er med på ytterligere å befeste vår posisjon som ledende aktør innen grønn bygging, sier Konserndirektør for Byggvirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakter i Skanska:
Konserndirektør Bygg Camilla Krogh - tlf 982 10 069
Kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr - tlf 934 52 531

Om Omsorgsbygg Oslo KF

Omsorgsbygg Oslo KF er et foretak som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder kommunale formålsbygg i Oslo, som barnehager, sykehjem, brannstasjoner m.m. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for næring og eierskap.

Følg saker fra Omsorgsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Omsorgsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Omsorgsbygg Oslo KF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom