Amedia

Omfattende fotballavtale mellom NFF og Amedia

Del

Norges Fotballforbund (NFF) og Amedia har inngått avtale om rettighetene til å produsere og overføre alle fotballkampene i PostNord-ligaen og samtlige kamper i de 10 rundene i eliteserien i Futsal.

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i NTB (t.v.) og konsernsjef Are Stokstad i Amedia
Generalsekretær Pål Bjerketvedt i NTB (t.v.) og konsernsjef Are Stokstad i Amedia

Avtalen gir også Amedia rett til å vise innledende kamper i NM for herrer og kvinner og utvalgte kamper i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon). 

Den omfattende innholdsavtalen strekker seg over fem år, og bygger på og utvider avtalen Amedia har hatt med NFF i inneværende sesong. 

- Dette er en historisk og svært gledelig avtale for norsk fotball og norske supportere. Fotballen skaper samhold og lokalpatriotisme i lokalsamfunn over hele landet. Med Amedias over 60 mediehus med på laget, forsterker vi tilbudet og interessen for viktige utviklingsarenaer i norsk fotball, futsal og NM, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF i en kommentar. 

Bjerketvedt peker på at Amedias direkteoverføringer av de 364 kampene i PostNord-ligaen i inneværende sesong, har fornyet og digitalisert lokalavisenes tradisjonelle fotballdekning på en måte som har bidratt til økt interesse for fotballen. 

- Aldri før har så mange sett fotballkamper på dette nivået som nå, sier Bjerketvedt. 

Avtalen mellom NFF og Amedia betyr at abonnentene i samtlige 63 lokalaviser i Amedia, samt flere tilknyttede mediehus, vil få tilgang til direkteoverføringer av de kampene Amedia nå har fått rettighetene til. Oppslutningene om kampene denne sesongen har vært stor og økende. 

- Fotball er viktig nyhetsstoff for mange av våre abonnenter. Avtalen om at vi kan overføre disse kampene, betyr at avisenes sportsdekning er blitt viktigere og lokalavisene mer relevante. Amedia tar med denne avtalen ansvaret for å følge de mange lokale fotballagene tett og for å lage enda bedre journalistikk rundt deres aktivitet og kamper. Vi gleder oss over at det gode samarbeidet vi har med NFF nå har materialisert seg i en langsiktig avtale, sier konsernsjef Are Stokstad i en kommentar. 

Lederen for Divisjonsforeningen, Kari Lindevik, sier at avtalen er viktig for de 28 lagene i de to avdelingene i PostNord-ligaen. 

- Lagene er blitt mer synlig. Vi er avhengig av god dialog med våre lokalsamfunn og supportere, og den dialogen har vi utviklet etter at lokalavisene startet å sende våre kamper direkte. Erfaringene vi har høstet med dagens avtale er svært gode. Tilbudet har høy kvalitet, både teknisk og journalistisk, sier Kari Lindevik. 

Avtalen mellom NFF og Amedia har en økonomisk ramme på 3,3 millioner kroner per sesong.

Bilder

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i NTB (t.v.) og konsernsjef Are Stokstad i Amedia
Generalsekretær Pål Bjerketvedt i NTB (t.v.) og konsernsjef Are Stokstad i Amedia
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg saker fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom