National Geographic

Omdiskuterte Diana-opptak kommer på National Geographic

Del

Hittil upubliserte intervjuopptak offentliggjøres nå i forbindelse med 20-årsdagen for prinsesse Dianas død. Filmen «Diana: Med hennes egne ord» får premiere på National Geographic søndag 27. august kl. 21.00.

I 1991 ble en serie intervjuer gjennomført i alle hemmelighet i Kensington Palace. Prinsesse Diana, som på dette tidspunktet befant seg i en dyp livskrise, fortalte åpenhjertig om sitt liv til journalist Andrew Morton.

Alle intervjuene ble tatt opp, men svært få av lydklippene er blitt offentliggjort.

Før nå.

Kritikk av kongefamilien

Søndag har National Geographic verdenspremiere på «Diana: Med hennes egne ord», der prinsessen av Wales får gi sin versjon av historien, slik hun så den på dette spesifikke tidspunktet.

I «Diana: Med hennes egne ord» forteller hun åpenhjertig om spiseforstyrrelser, om psykiske problemer og om hvordan det var å leve i et forhold med en mann som egentlig elsket en annen.

Dessuten følte hun at resten av kongefamilien ikke ga henne nødvendig støtte når hun var på sitt mest sårbare.

– I samarbeid med verdens beste dokumentarskapere lager National Geographic Documentary Films filmer som dekker aktuelle, provoserende og relevante historier for et globalt publikum. Dokumentaren om Diana er intet unntak, siden den gir nye perspektiver og et unikt innblikk i hvordan Diana så på sin situasjon, sier Vibeke Lia, head of programming hos National Geographic Norge. 

Endret over natten

I filmen fortelles historien mer eller mindre kronologisk, og vi får se hvor dramatisk livet til Diana endret seg da hun som 19-åring giftet seg med Charles.

Over natten gikk hun fra å være en relativt ukjent barnehagelærer til å bli en av verdens mest fotograferte personer.  

Veteranfilmskaperne Tom Jennings og David Tillman har sydd lydklippene sammen med arkivbilder, og dermed skapt en svært engasjertende og velkomponert dokumentar, der Diana gis rom til å fortelle sin side av en veldig sammensatt og komplisert historie.

«Diana: Med hennes egne ord» får premiere på National Geographic søndag 27. august kl. 21.00. Ta kontakt hvis du ønsker å se filmen digitalt med tanke på omtale eller anmeldelse. 

Kontakter

Bilder

Lenker

Om National Geographic

National Geographic
National Geographic
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://natgeotv.no

Smart TV på sitt beste. National Geographic gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

Følg saker fra National Geographic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra National Geographic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra National Geographic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom