RiksTV

OL er best på TV: Tre av fire vil følge OL på tradisjonell TV-skjerm

Del

Nordmenn søker til den tradisjonelle TV-skjermen når de skal følge medaljekampene under OL. Ifølge en landsrepresentativ undersøkelse gjort av Ipsos på vegne av RiksTV, svarer tre av fire nordmenn at de vil se OL på TV-skjermen.

Når vinter-OL i PyeongChang starter opp andre helgen i februar, vil ifølge undersøkelsen omlag 60 prosent se noe, mye eller alt av OL. 75 prosent oppgir også at de vil følge OL på den store skjermen, mens 19 prosent vil følge OL på PC/Mac, 17 prosent på nettbrett og 15 prosent vil se på mobil.

– Selv om flere og flere velger mindre skjermer for å se TV-underholdning, ser vi at nordmenn flest fortsatt mener at de viktigste TV-øyeblikkene er best på den store skjermen, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

I aldersgruppen 60 pluss, er antallet som skal følge OL på TV-skjermen 86 prosent. I alderen 18-29 år finner vi ikke overraskende mange som skal følge OL på andre skjermer – hele 33 prosent svarer at de skal følge OL via PC/Mac, mens 24 prosent vil følge med via mobilen. Hos de yngste er imidlertid også TV-skjermen vinneren: Hele to av tre i alderen 18-29 år oppgir at de vil se OL på den store TV-skjermen.

– Vi ser at TV-skjermen står sterkt i alle aldersgrupper. Sportsbegivenheter som OL er ofte noe man ser sammen, gjerne med familien, og da er TV-skjermen et mer naturlig midtpunkt enn den kanskje er til hverdags. Samtidig ser vi at tilgangen på andre skjermer, spesielt PC/Mac og mobil, er viktig for folk – og vi registrerer at det som TV-leverandør er riktig å være godt rustet med den type tilbud til kundene i forkant av OL, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Totalt var det 1 014 respondenter i alderen 18 år og oppover i den landsrepresentative undersøkelsen gjennomført av Ipsos på vegne av RiksTV. Undersøkelsen ble gjennomført i uke 2.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik.
Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik.
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har 260 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom