Coop Norge

Økte strømpriser gir rekordsalg av ved

Del

Coop regner med å selge i underkant av én million sekker fyringsved til frosne nordmenn i år. Det er en økning på nesten 50 prosent sammenlignet med fjoråret. Samtidig øker salget av varmeovner, varmepumper og peisovner.

I takt med at gradestokken kryper under null strømmer kundene til Coops butikker for å handle fyringsved. Antallet 15 kg-sekker med bjørkeved vil nærme seg én million solgte i 2016. Særlig går salget unna i Coops byggevarekjede Obs Bygg

- Nordmenn er glade i peiskos og fyringsved en effektiv og rimelig oppvarmingskilde. Færre norske produsenter som leverer direkte til kundene gjør at vi ser en kraftig økning av vedsalget i våre butikker. I tillegg fører varsel om kuldegrader og høye strømpriser til at det i disse dager selges tusenvis av vedsekker hver eneste dag, sier Josef Gimsøy, kjededirektør i Obs Bygg.

I tillegg til at Coop opplever økt salg av elektriske varmeovner og varmepumper, selges det stadig flere moderne peisovner. Dette drives delvis av tilskuddsordning ved bytte til en rentbrennende peisovn, og i Oslo og flere andre steder i landet kan man få opp mot 3000 kroner i tilskudd.

-  Vi ser at mange benytter seg av tilskuddordninger og kjøper moderne, rentbrennende peisovner. Disse gir små utslipp og er langt mer effektive enn eldre modeller dersom det fyres riktig. Trikset er å  bygge bålet riktig, tenne fra toppen og sørge for god lufting, sier Gimsøy.

Bilde: Kuldegrader og varslede økte strømpriser setter fart i velsalget hos varehusjef Ole Johan Utklev på Obs Bygg Tune. 
Foto: John Terje Pedersen

Fakta:
Coops tre beste tips for effektiv fyring:

  1. Bruk tørr ved og ta gjerne veden inn noen dager før den skal brukes
  2. Fyr med god lufting i ovnen. Dette gjelder særlig under opptenning og påfylling av ved
  3. Brenn aldri andre materialer enn ved og opptenningspapir/briketter

God fyringsteknikk
Det er økonomisk å fyre slik at mest mulig av veden forbrennes og omdannes til varme. Uforbrente røykgasser er tjæreholdige og legger seg som belegg i pipa og kan forårsake pipebrann.

Det aller viktigste når det gjelder effektiv fyring er at det bør fyres aggressivt. Ildstedet bør være tilpasset arealbehovet og ikke ha større kapasitet enn nødvendig. Bruk alltid god trekk og ha god varme og flammer i bålet. Når temperaturen er kommet opp i ønsket nivå, kan bålet få hvile. Legg på små mengder ved og heller litt oftere.
Kilde: Norsk Ved 

Bytt til ny ovn, det vil lønne seg!
Over 800 000 gamle vedovner brukes i Norge. Ved å bytte disse med nye rentbrennende ovner, vil energien i veden utnyttes bedre. Dessuten reduseres partikkelutslippet opp mot 90 %. Effektiviteten i disse ovnene er opptil 40 % bedre enn de gamle ovnene. Det betyr at du får mer varme med mindre ved!
Kilde: Norsk Ved

Tilskudd for bytte av ovn
De forskjellige støtteordninger kommer hent an på hvor du bor i Norge. Dersom vi tar utgangspunkt i Oslo kan man få opp til 3000 kr i tilskudd om man bor innenfor ring 3. Bor du utenfor ring 3 kan du få 1500 kr i støtte.

Gå inn på http://energitilskudd.no/stotteordning/ å se hvor mye du kan få i din kommune.
Kilde: Norsk Ved

Kontakter

Bilder

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom