Hæren

Økt aktivitet når Brigade Nord trener vinteroperasjoner

Del

Brigade Nord skal i perioden 8. til 12. februar gjennomføre brigadeøvelsen REIN 1 i området Indre Troms.

Øvelsen vil starte med uttransport av materiell fra de øvrige garnisonene i Troms til Skjold i Målselv den 3. februar. I tillegg til Målselv og Bardu, vil kommunene Sørreisa, Salangen, samt Blåtind og Setermoen Skyte- og Øvingsfelt, bli berørt av øvelsen.

I perioden vil mange av brigadens kjøretøy bevege seg langs veiene i de berørte kommunene. Det vil dermed kunne skape tidvis redusert fremkommelighet. Samtidig som våre soldater skal gjøre sitt ytterste for å ivareta trafikksikkerheten ber Hæren om at folk som ferdes langs vei viser hensyn, slik at vi unngår uhell.

Øvelse Rein 1 er en viktig øvelse for Brigade Nord, som er Norges største og Hærens viktigste kampavdeling. Det er slike øvelser som gjør at Hæren opprettholder sin kompetanse på operasjoner vinterstid. I år er det ikke planlagt med en stor vinterøvelse i Indre-Troms. Årets vinterøvelse, Cold Response 2016, avvikles i Trøndelag i perioden 19. februar til 11. mars. Der vil ca 15000 soldater fra til sammen 14 nasjoner øve sammen i en multinasjonal og fellesoperativ ramme.

Øvelse Rein 1 avsluttes 12. februar med returtransport til Hærens garnisoner i Bardu og Målselv.

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt: kaptein Øivind Baardsen, presse- og informasjonsoffiser, mobil 40029634, epost baardsen@army.no

Om Hæren

Hæren
Hæren
Hærstaben, Rusta leir
9325 Bardufoss

+47 03003https://forsvaret.no/hæren

Følg saker fra Hæren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hæren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hæren

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom