Deloitte

Økning i nordmenns giverglede

Del

Deloitte har for syvende gang gjennomført en kartlegging av utviklingen i markedet for fundraising i Norge. 56 ideelle organisasjoner har svart på undersøkelsen, og rapporterer om inntekter på 13,9 milliarder kroner i 2015 og 12,9 milliarder kroner i 2014. Økningen tilsvarer 7,6 prosent.

Tilskudd fra nasjonale og internasjonale instanser er en vesentlig inntektskilde og har hatt en stor økning fra 2014 til 2015, blant annet på grunn av flyktningkrisen og en mer urolig situasjon i Midtøsten. Tilskudd utgjorde 61,4 prosent av organisasjonenes totale inntekter i 2015. Økningen i tilskudd fra norske myndigheter var på 5,1 prosent fra 2014 til 2015. I samme periode økte tilskuddene fra EU, FN og andre internasjonale instanser med 23,3 prosent.

Inntekter fra fadder-/fastgiveravtaler er også en stor inntektskilde, som har hatt en høy utvikling siden vi begynte med undersøkelsen. Disse inntektene økte med 9,3 prosent fra 2014 til 2015. Antallet fadder-/fastgiveravtaler har også hatt en god utvikling.

Inntekter fra næringslivet økte med 20,5 prosent fra 2014 til 2015, og utgjorde 2,4 prosent av totale inntekter.

Mange av organisasjonene har tatt i bruk nye kanaler til både markedsføring og innsamling det siste året, og flere planlegger å ta i bruk enda flere i fremtiden.

Måten givere donerer penger på er også i endring. Til tross for at tradisjonelle betalingsalternativer fortsatt er vanlig, har betalingsapper som Vipps og mCash gjort det enkelt å overføre penger via mobilen. Utviklingen er bare ett eksempel på hvordan ny teknologi påvirker givermarkedet.

Kontakter

Grete Elgåen, partner i Deloitte

Telefon 90043722
E-post gelgaaen@deloitte.no

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre ansatte.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1380 ansatte ved 22 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg saker fra Deloitte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom