ReitangruppenReitangruppen

Odd Reitans store drøm om å ta ærverdige Britannia Hotel tilbake til storhetstiden nærmer seg realisering.

Del

Endelig er åpningsdatoen for Odd Reitans Britannia Hotel bekreftet. Hotellet re-åpner som klassisk, moderne 5-stjerners fullservicehotell, 01. April 2019, etter nærmere 3 års omfattende total-renovering. I dag åpner online booking av overnatting på det etterspurte hotellet i Trondheim.

Britannia Hotel Fasade
Britannia Hotel Fasade

Britannia Hotel åpnet første gang i 1870 i Dronningens Gate i sentrum av Trondheim og går nå igjennom en av de største totalrenoveringene innen hotellnæringen i Skandinavia noensinne.

Totalinvesteringen beløper seg til over 1 milliard kroner.

Når hotellet re-åpner 01. April 2019 vil det bli et rendyrket 5 stjerners fullservice hotell av topp internasjonal standard, som er 100% nyrenovert. Hotellet vil fremstå som nytt på alle områder rent fysisk, med klassiske fem stjerners tjenester, som blant annet 24 timers roomservice, turn down service på alle oppgraderte rom, doorman og concierge.

Samtidig blir Britannia nå et frittstående hotell uten noen kjedetilknytning.

Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som ett av Skandinavias aller beste hotell, et reisemål i seg selv. Hotellet skal være et naturlig førstevalg for bespisning i Trondheim med seks ulike mat- og drikkekonsept, fra spennende, uformelle restauranter, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, som skal drives av Bocuse D`Or sølvvinner i 2017, Christopher William Davidsen.  Ambisjonen for Speilsalen følger ambisjonene for hotellet, å lage en av Norges aller beste restauranter.

Britannia får 257 nye, komfortable rom i mange ulike kategorier og flere flotte suiter, hvorav toppsuiten, Tårnsuiten er på over 220kvm og har mulighet for connecting rom til 14 ekstra rom, dersom man reiser sammen med et crew eller et stort entourage.

Hotellet får også en fantastisk oppgradert spa og velværeavdeling på over 1200kvm med eget nytt fitness center i tilknytning til dette.

Under total-renoveringen har man revet store deler av hotellet og bygget det opp igjen fra grunnen av. Kun det kjente fasadebygget mot Dronningens gate fra 1897 står igjen, med Palmehaven fra 1918, Salongene og Speilsalen. Disse pusses opp på en respektfull og varsom måte. Fasaden blir bevart og pusset opp til slik det opprinnelig var. Innvendig er alle etasjekonstruksjoner satt opp på nytt. Alt av ventilasjon, elektriske og tekniske anlegg er nytt. Bygget får passivhus standard og hele hotellet klassifiseres som A-klasse bygg. Hotellveteranen Bjarte Gjerde har ledet arbeidet for Britannia Hotel AS siden 01. Januar 2016. Mikael Forselius er ansatt som hotelldirektør og Peter Gjerde er markedssjef.

Målet med satsingen er å bidra til å løfte Trondheim som internasjonal destinasjon og trekke flere internasjonale gjester til byen og tilføre et nytt, spennende hotellprodukt og restauranthus både til nye internasjonale gjester, men også nasjonale og lokale. Ambisjonen er at Britannia Hotel skal bli et reisemål i seg selv.

Kontakter

For spørsmål og informasjon om Britannia Hotel AS, kontakt:

Prosjektleder Bjarte Gjerde +47 41646336 bjagjerd@online.no

Hotelldirektør Mikael Forselius +47 932 01 004 mikael@britannia.no

Markedssjef Peter Gjerde +47 93458696 peter@britannia.no

www.britannia.no

Bilder

Britannia Hotel Fasade
Britannia Hotel Fasade
Last ned bilde
Deluxe Rom Britannia Hotel
Deluxe Rom Britannia Hotel
Last ned bilde
Deluxe 1897 Rom i Britannia Hotel sin historiske fløy
Deluxe 1897 Rom i Britannia Hotel sin historiske fløy
Last ned bilde
Junior Suite stue Britannia Hotel
Junior Suite stue Britannia Hotel
Last ned bilde

Lenker

Om Reitangruppen

Reitangruppen
Reitangruppen
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitangruppen.no

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. Reitangruppen omsatte i 2017 (inkl. franchiseomsetning) for 89 milliarder kroner, sysselsetter 37 000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap og en synlig aktør i Nord-Europas arbeidsliv.

Reitangruppen består av fem forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Energi, Reitan Eiendom og Reitan Kapital. 

Følg saker fra Reitangruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitangruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Reitangruppen

E C Dahls Eiendom bygger vinnerkultur innenfor kunstig intelligens26.2.2019 22:00:59 CETPressemelding

AI Village vil fasilitere scale-up virksomhetene og utviklingsmiljøene med veldig fleksible arealkontrakter og fasiliteter, samt sørge for god kontakt med kompetansemiljøer, investormiljøer og potensielle kunder og samarbeidspartnere Vårt mål er at bedriftene i AI Village skal være bedre rustet for vekst enn de utenfor miljøet. Vi søker også etter andre Scale-up bedrifter som vi kan bygge et miljø rundt.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom