OBOS

OBOS-prisene opp 3,3 prosent

Del

Etter en rolig høst i boligmarkedet med prisnedgang i desember, viser nye OBOS-tall for januar et prishopp på 3,3 prosent i Oslo-området. – Året åpner overraskende sterkt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Nedre Haugen borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten/nyebilder.no
Nedre Haugen borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten/nyebilder.no

Prisøkningen betyr at kvadratmeterprisen for en brukt OBOS-bolig i Oslo-området nå er 61 615 kroner i snitt. Dette er 3,3 prosent høyere enn i desember, og 8 prosent høyere enn i januar 2018. 

For landet sett under ett var kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i gjennomsnitt 53 994 kroner i januar. Dette er 2,2 prosent høyere enn i desember, og 7,9 prosent høyere enn i januar 2018.

 Høy aktivitet 

− Prisveksten for brukte boliger er overraskende sterk. Dette er et uttrykk for høy aktivitet og stabil etterspørsel, men kan også være en korreksjon etter en litt svakere utvikling i desember, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. 

I januar ble det foretatt 668 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.

 Økt nyboligsalg 

Også tall for nyboligsalget forteller om stor aktivitet i markedet. OBOS solgte i januar 165 nye boliger. I disse tallene er det tatt med salgsstarter i tre nye prosjekter: Middelthunet og Lillo gård i Oslo, samt Ladebyhagen i Trondheim. 

Til sammenligning ble det i januar 2018 solgt til sammen 47 nye boliger, men da uten at det ble lagt ut nye prosjekter for salg. 

Block Watne – som er en del av OBOS-konsernet – solgte 63 boliger i januar mot 54 i samme periode i fjor. 

− OBOS har hatt en meget sterk inngang på nyboligsalget i Norge i 2019. Det er delvis drevet av gode salgsstarter på nye prosjekter, men også generelt god etterspørsel etter nye boliger, spesielt i Oslo-området, Bergen og Trondheim, sier Siraj.

Han tror boligprisene i 2019 vil fortsette å stige tross varslede renteøkninger.

– Vi tror prisene vil stige rundt 4 prosent på landsbasis, og kanskje enda litt mer i Oslo-området. Det er fortsatt positiv befolkningsutvikling, relativt lav arbeidsledighet og utsikter til god lønnsvekst. Dette tilsier både økt kjøpekraft og etterspørsel.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

Nedre Haugen borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten/nyebilder.no
Nedre Haugen borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten/nyebilder.no
Last ned bilde

Dokumenter

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 450 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom