UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nytt studieprogram skal håndtere big data

Del

Universitetet i Oslo lanserer et helt nytt, unikt og høyaktuelt masterprogram i Data Science i 2018.

- Vi ønsker første generasjon studenter velkommen til et fremtidsrettet studium, som er det første i sitt slag i Norge, og som har mange fellestrekk med programmet i Data Science ved for eksempel Harvard, sier leder for studieprogrammet Geir Storvik ved Matematisk Institutt ved UiO.

I en tid der digitalisering, data-revolusjon og kunstig intelligens endrer Norge og verden, vil dette masterprogrammet utdanne spesialister med meget verdifull kompetanse i krysningspunktet mellom statistikk og informatikk, spesialisert mot håndtering og analyse av store, komplekse datamengder.

Mer enn å kunne anvende ulike verktøy for slike analyser, vil disse dataforskerne ha et solid metodisk fundament og besitte en dypere forståelse av metodene og algoritmene som ligger bak. Kompetanse i statistikk, maskinlæring og datastrukturer er helt fundamental for at næringsliv og forvaltning skal kunne utnytte sine data fullt og korrekt, og for å utvikle nye metoder, som gir konkurransefortrinn og nye muligheter. Etiske problemstillinger, personvern og datasikkerhet er også viktig elementer i studiet.

Søknader mottas mellom 1. februar og 15. april 2018 (1. mars for studenter fra EU).

 Mer informasjon om studiet

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt:
Professor Ingrid K. Glad, glad@math.uio.no, mobil 97765263
Professor Geir Storvik, geirs@math.uio.no, mobil 45201667

Lenker

Om UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Sem Sælands vei 24
0371 Oslo

22 85 56 00http://www.mn.uio.no/

Det matematisk-naturvitskaplege fakultet har ein lang og stolt tradisjon innan forsking og undervising i dei klassiske realfaglege disiplinane. Fakultetet si verksemd dekkjer også eit breitt spekter av tverrfagleg forsking og ligg i front i Europa på fleire område.

Følg våre forskingsnyheiter på Titan.uio.no, som også er på Facebook og Twitter, eller abonner på nyheitsbrevet.

Følg saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom