SoFI - School of Fashion Industry

Nytt samarbeid med britisk universitet gir motestudenter mulighet til å oppnå bachelorgrad på ett år

Del

Et nytt samarbeid mellom University of South Wales, i Cardiff, og SoFI- School of Fashion Industry i Oslo gir fagskolestudenter ved utdanningene Moteindustri og Motedesign mulighet til å bygge på med ett år i Wales for å oppnå en bachelorgrad innen Fashion Marketing and Retail Design eller Fashion Promotion.

Begge SoFIs toårige utdanninger i motedesign og moteindustri er arbeidsintensive, praktiske utdanninger, med fokus på tett samarbeid med bransjen, og yrkesaktive relevante bransjeaktører som forelesere.

«Vi ser at mange av våre studenter ønsker å studere videre etter to år, og at muligheten til å ta en grad er viktig for mange. Vi er derfor glade for dette samarbeidet, som gir studentene en måte å bygge videre på sin utdanning, og kombinere det beste fra en praktisk fagskoleutdanning og en teoretisk høyere universitetsutdanning» - Per Åge Sivertsen, rektor ved SoFI – School of Fashion Industry.

I Norge er det begrenset med muligheter for høyere utdanning innen mote, og overgangen mellom fagskole og høyskole eller universitet har hittil vært stengt, noe som tvinger studenter til å gå mange år på skole dersom de ønsker både en praktisk og bransjenær tilnærming, og en universitetsgrad. Denne typen samarbeid har vist seg enklere med utenlandske universitet, som anerkjenner studentenes praktiske kunnskaper og ferdigheter som en viktig del av utdanningen, og lar fagskolestudenter med gode resultater vurderes for innpass rett til siste studieår.

University of South Wales har campus både i Cardiff, Newport, Pontypridd og Dubai, og sier selv at «Ved University of South Wales handler det om å være dristig, uavhengig og oppfylle potensialet ditt.». Cardiff er et sentrum for medieproduksjon i Storbritannia, hvor etablerte Pinewood Studios holder til, og BBC er i ferd med å flytte til.University of South Wales i Cardiff ligger midt i sentrum, og har det siste tiåret utviklet speisalistfasiliteter på campus for å tilrettelegge for maksimalt utbytte av studietiden. Fra studieåret 2016/2017 oppgir skolen at 95% av deres uteksaminerte studenter er i arbeid eller videre studie innen seks måneder etter endt utdanning.

Årets avgangsstudenter ved SoFI har altså mulighet til å søke seg direkte inn  til et siste studieår ved University of South Wales. Studentene kvalifiserer også for et stipend på ca 15 000NOK, noe som reduserer den totale studieavgiften. Rett etter påske får skolen besøk av en representant fra universitetet for et åpent infomøte for alle nåværende og tidligere studenter. Mer informasjon om samarbeidet, og informasjonsmøtet, finnes på SoFIs nettsider.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om SoFI - School of Fashion Industry

SoFI - School of Fashion Industry
SoFI - School of Fashion Industry
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

+47 24 14 97 50http://www.sofi.no

OM SOFI – SCHOOL OF FASHION INDUSTRY

SoFI – School of Fashion Industry, tilbyr praktisk rettede utdanninger innen hele spekteret av mote, interiør. Vi ble stiftet i 2009 og tilbyr utdanningene Motedesign og Moteindustri, Motekonsulent, Motekommunikasjon, Interiør og Reatil Design.  Alle utdanningene er NOKUT-godkjente og støttet av lånekassen.

 På SoFI møtes du av erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene.Våre utdanninger gjør studentene attraktive for næringslivet, og vår visjon er å utdanne fagkompetente medarbeidere til moteindustrien. Vi skal utvikle kunnskap og tro på egne erfaringer i møte med et nytt arbeidsmarked og ønsker å skape trygghet rundt de tekniske og håndverksmessige ferdighetene som moteindustrien krever.

Følg saker fra SoFI - School of Fashion Industry

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SoFI - School of Fashion Industry på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SoFI - School of Fashion Industry

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom