Nye Veier

Nye Veier og AF arrangerte folkefest for 7000

Del

2.juli åpner den 22 km lange nye E18 fra Tvedestrand til Arendal. I den anledning ble det arrangert folkefest på Grenstøl i Tvedestrand lørdag 22. juni.

-Vi vet at nye E18 Tvedestrand-Arendal er etterlengtet og det blir en flott 22 km trafikksikker firefelts vei. Det er ikke bare bare å være naboer til et anleggsområde i to og et halvt år. Sammen med totalentreprenøren AF har Nye Veier hatt lyst til å gi noe tilbake til trafikanter og berørte naboer som har levd side om side med støv, støy, sprengningsarbeidet og andre ulemper, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier for E18-utbyggingen fra Langangen til Grimstad.

Dagen før folkefesten både regnet og blåste det noe skapte en viss bekymring for arrangørene. Når man skal arrangere folkefest ute har det naturligvis stor betydning at det er fint vær. God planlegging og fint vær la til rette for at så mange som omlag 7000 møtte fram på folkefesten som i tillegg til konsert med Eivind Karlsen og Freddy Kalas, inneholdt muligheter for alle interesserte til å løpe halvmaraton, delta i sykkelritt eller ta en spasertur på det som om en drøy uke blir ny firefelts vei. Det var omlag 4000 som benyttet denne anledningen til å sykle, gå eller løpe på veien i løpet av dagen.

-Vi i AF håper folk setter pris på at vi lager i stand en folkefest. Det er jo kanskje første og siste gang folk som ikke jobber i anleggsbransjen får anledning til å være med på å gå, løpe eller sykle på en ny firefelts vei. Det krever god logistikk å åpne opp anlegget for så mange mennesker og vi har hatt ekstra oppmerksomhet på både HMS og sikkerhet for publikum, sier Erik Frogner som er AF sin prosjektleder for E18 Tvedestrand-Arendal.

Opprinnelig var veiåpningen planlagt i oktober 2019. I slutten av januar kunne Nye Veier melde at det blir det veiåpning allerede 2.juli. Ramlo legger ikke skjul på at det for Nye Veier er gledelig å kunne åpne veien mer enn tre måneder tidligere enn planlagt.

 -Alle i prosjektet har stått på for å planlegge folkefesten. Vi er stolte over den nye veien og synes den er veldig flott. På folkefesten viste vi en rykende fersk dronefilm som viser hele strekningen og en timelapsefilm som er satt sammen av bilder fra flere webkamera. Siden veien er 22 km meter lang måtte vi jo ha en kake som er 22 meter. Det er lenge siden vi kom på tanken å servere en 22 m lag kake, ja, nesten rett etter at vi anleggsarbeidene kom i gang. Jeg vil sende en stor takk til alle de som møtte opp og gjorde dette til en fantastisk dag, sier Tordis Vandeskog som er utbyggingssjef i Nye Veier for prosjektet E18 Tvedestrand-Arendal.

Alle tre forteller om mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk som takket for at folkefesten kom i stand og sa de hadde hatt en fin dag.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Tangen 76
4608 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. Dette skaper en merverdi, utover utbygging i tradisjonell forstand.

Selskapets visjon er «Vi skal bygge gode veier raskt og smart». Våre verdier er fornyer, forbedrer og forsikrer.

Følg saker fra Nye Veier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nye Veier

Nye Veier løser støyproblemene på E6 forbi Fåberg og foreslår nytt kryss sør i Øyer20.8.2019 17:13:51 CESTPressemelding

Nye Veier har funnet en ny smart løsning som ikke har vært foreslått tidligere for E6-strekningen Storhove – Øyer. I planforslaget foreslår Nye Veier firefelts motorvei med 110 km/t frem til demningen ved Hunderfossen, mellomlang tunnel forbi Fåberg og flytting av Ensbykrysset til Midtskog. Positive vedtak i kommunene nå, som følger Nye Veiers anbefaling, vil kunne sikre byggestart på Storhove høsten 2020.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom