ŠKODA

Nye ŠKODA SCALA er den første modellen fra ŠKODA med merkets nye designspråk

Del

Det er den første serieproduserte bilen fra ŠKODA i Europa med «ŠKODA» skrevet med blokkbokstaver på bakluken. De 18-tommer lettmetallfelger og det unike, uttrukne bakvinduet, som er tilgjengelig i Emotion-pakken, gir ŠKODA SCALA en særpreget stil.

Det nye interiøret er basert på VISION RS-konseptstudiet. Det kombinerer ergonomi og en tiltalende stil med den generøse romsligheten som er typisk for ŠKODA og det største bagasjerommet i segmentet. Akkurat som frontdørene har også instrumentpanelet med den midtstilte berøringsskjermen plassert høyt på dashbordet, en overflate i mykt skum med en ny spesifikk krystalltekstur. Punktbelysningen, varme nyanser og sømmer i kontrastfarge på setetrekkene, som kan leveres i Suedia Mikrofiber som ekstrautstyr, skaper en behagelig atmosfære i kabinen.

Motorer og understell
SKODA SKALA kommer flere motoralternativer. Tre 1-liters eller 1,5-liters TSI-motorer, og én 1,6 liters TDI-motor med effekt fra 95 til 150 hestekrefter. 1,0 G-TEC-motoren med effekt på 90 hestekrefter, som er laget for å kjøre på miljøvennlig naturgass (CNG), kommer senere i 2019.
De fem effektive turbomotorene oppfyller selvfølgelig kravene i Euro 6d-TEMP-utslippsstandard. Sportsunderstellregulering er tilgjengelig som ekstrautstyr – et understell som kan veksle mellom «Normal»- eller «Sport»-modus via menyen for å velge kjøremodus.

Assistansesystemer
Mange av ŠKODA SCALAs assistansesystemer har tidligere bare vært brukt i høyere bilsegmenter. Feltskifteassistenten (ekstrautstyr) viser om en bil nærmer seg bakfra og vil kjøre forbi, eller hvis det er en bil i blindsonen. Den registrerer biler opptil 70 m unna – 50 meter lenger enn i blindsonevarsleren. Adaptiv cruisekontroll, som kan brukes i hastigheter opptil 210 km/t og parkeringsassistent er også ekstrautstyr. Kjørefeltassistent og avstandskontrollsystem med City-nødbremsfunksjon leveres som standard.
Teknologi og sikkerhet.
SCALA har LED-frontlykter og -baklykter som standard, full LED-versjoner er tilgjengelig som ekstrautstyr og leveres, for første gang i en ŠKODA, med dynamiske blinklys bak. Bilen har opptil ni kollisjonsputer, inkludert en knekollisjonspute for føreren og, for første gang i dette segmentet, sidekollisjonsputer bak som ekstrautstyr. Hvis en kollisjon er nært forestående, vil den proaktive passasjerbeskyttelsesassistenten automatisk lukke vinduene og strammer bilbeltene i forsetene i god tid.
 
Infotainment
Digitalt dashbord (ekstrautstyr) har en skjerm på 10,25 tommer – den største i dette segmentet. Infotainmentsystemer fra tredje generasjon av den modulbaserte MIB-infotainmentplattformen leveres med en skjerm på mellom  6,5 og  9,2 tommer.  Berøringsskjermen befinner seg i komfortabel høyde på dashbordet med klar sikt for føreren og passasjeren i forsetet. ŠKODA-lydsystemet har en basshøyttaler og ti høyttalere. Bilen har mange av ŠKODA Connect mobile onlinetjenester, for eksempel kan den låses og åpnes via mobiltelefonen, og både programvaren til infotainmentsystemet og kartet kan oppdateres online. SCALA er alltid tilkoblet takket være innebygd eSIM med LTE-tilkobling.

Simply Clever
ŠKODA SCALA leveres med en rekke Simply Clever-funksjoner. For første gang i dette segmentet får man elektrisk bakluke inkludert Tip-To-Close-funksjon, og et innsvingbart tilhengerfeste, som kan låses opp elektronisk ved å trykke på en knapp i bagasjerommet.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om ŠKODA

ŠKODA
ŠKODA
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.skoda-auto.no/

ŠKODA - Smarte løsninger hele veien

Følg saker fra ŠKODA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ŠKODA

Direktesending av verdenspremieren på ŠKODA SCALA4.12.2018 15:19Pressemelding

ŠKODA har verdenspremiere på sin nye kompaktmodell, SCALA, i Tel Aviv 6. desember Verdenspremieren streames direkte på ŠKODA Storyboard, YouTube, Twitter og Facebook klokka 18.30 På torsdag viser ŠKODA frem den nye kompaktmodellen, ŠKODA SCALA, for første gang i Tel Aviv i Israel. For alle som ikke er tilstede på verdenspremieren, så sender ŠKODA direkte fra avdukingen, både på ŠKODA Storyboard, YouTube, Twitter og Facebook. Direktesendingen varer i omlag 45 minutter og starter kl 18.30 norsk tid. Det blir også anledning for media til å dele direktesendingen på egne kanaler via en innebygd kode. Dato: torsdag, 6 desember klokken 18:30 ŠKODA Storyboard: http://www.skoda-storyboard.com YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=xTqXrrZ9rlU Twitter: https://twitter.com/skodaautonews Facebook: https://www.facebook.com/skoda/ Innebygd kode: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xTqXrrZ9rlU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscop

ŠKODA SCALA med nytt interiør-konsept8.11.2018 13:47Pressemelding

- Den nye kompaktmodellen implementerer designelementer fra VISION RS-konseptet - Moderne design møter rommelighet og klassens største bagasjerom - Digitalt instrumentpanel med klassens største skjermer - Seter og overflater i premium, Suedia-mikrofiber - ŠKODA SCALA får sin verdenspremiere i Tel Aviv 6. desember ŠKODA offentliggjør nå en skisse av sin kommende kompaktmodell, og gir med det et første glimt av interiøret i nye ŠKODA SCALA. Bilen blir den første ŠKODA-modellen som får det nye infotainment-systemet med frittstående skjerm sentrert i førerens synsfelt. Digitalt instrumentpanel er tilvalg, men leveres med klassens største skjerm. I tillegg til nye stoffvalg og premiummaterialer, kan ŠKODA SCALA også tilby god plass og et klasseledende bagasjerom på 467 liter. Det nye interiørkonseptet til ŠKODA følger designspråket man så i konseptbilen ŠKODA VISION RS. SCALA blir den første produksjonsmodellen som får dette interiøret. Det nye instrumentpanelet går sømløst sammen med det u

Teknologi, design og tilkoblingsmuligheter: Med ŠKODA SCALA har det tsjekkiske merket et nytt tilskudd i kompaktbilsegmentet26.10.2018 14:02Pressemelding

Bagasjerommet på ŠKODA SCALA er ett av de største i klassen I typisk ŠKODA-stil er det mye plass og fleksibilitet til tross for den kompakte størrelsen. Kraftige og effektive TSI- -motorer i tillegg til miljøvennlig naturgass (CNG), alle med turbo. Nye assistentsystemer bringer sikkerheten til et nytt nivå. Med ŠKODA Connect er det enkelt å koble sammen sjåfør, bil og omverdenen. Nytt særpreg, ny teknologi, nytt navn: Med ŠKODA SCALA utvider det tsjekkiske merket tilbudet i det populære segmentet for kompakte biler. Alle de nye modellene tilbyr et høyt aktivt og passivt sikkerhetsnivå, LED-hovedlykter og -baklykter, mye plass til bagasje og passasjerer, i tillegg til mange Simply Clever-funksjoner. Tre motorvarianter er tilgjengelig med 95,115 eller 150 hestekrefter. Denne 5-dørs-modellen kombinerer tiltalende design med en høy grad av funksjonalitet, og de nyeste tilkoblingsmulighetene. Med nye ŠKODA SCALA er det spennende designmønsteret fra VISION RS-studien, som imponerte på bilmes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom