Nærings- og fiskeridepartementet

Nye kongekrabbekvoter

Del

Nærings- og fiskeridepartementet har i dag fastsatt endelige fartøykvoter for fartøy som kvalifiserer til å fiske kongekrabbe i det kvoteregulerte området i Øst-Finnmark.

- Fartøy som kvalifiserer til full kvote vil kunne fiske inntil 2,82 tonn hannkrabber. Avsetningen til turistfiske økes fra 8 til 16 tonn for 2017. Økt avsetning til turistfiske vil ha gode ringvirkninger for turistnæringen og virke positivt på lokalsamfunnene i Finnmark, sier statssekretær Ronny Berg.

I henhold til Stortingets vedtak av 31. januar i år, er det gjort endringer i deltakerforskriften som åpner for at fartøy som oppfyller vilkårene og er hjemmehørende i Måsøy kommune kan fiske kongekrabbe i åpen gruppe i det kvoteregulerte området i Øst-Finnmark.

 – Vi er glade for at Stortinget åpnet for å gi fartøy fra Måsøy kommune tilgang til det kvoteregulerte fisket etter kongekrabbe. Måsøy kommune ligger tett opp til grensen for det kvoteregulerte området, og yrkesfiskerne her er også betydelig plaget av krabben i andre fiskerier, sier statssekretær Ronny Berg.

Pressekontakt:
Pressevakten i Nærings- og fiskeridepartementet, tlf 902 51 303 (ikke sms),

media@nfd.dep.no

Abonner på pressemeldinger og nyheter fra NFD her.

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal i offentlig elektronisk postjournal (OEP)

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom