Oslo lufthavn

Nye Avinor Oslo lufthavn kåret til årets bærekraftige bygg i internasjonal arkitekturkonkurranse

Del
Christian Henriksen, partner i Nordic — Office of Architecture tok imot prisen på en seremoni i London i går (Foto: Nordic - Office of Architedcture)
Christian Henriksen, partner i Nordic — Office of Architecture tok imot prisen på en seremoni i London i går (Foto: Nordic - Office of Architedcture)

Christian Henriksen, partner i Nordic — Office of Architecture representerte Team_T, prosjektgruppen bak nye Oslo lufthavn, ved utdelingen.

- Dette er en seier for alle involverte i prosjektet og jeg vil igjen takke våre partnere i Team_T; COWI, Norconsult, Aas-Jakobsen og Ingeniør Per Rasmussen. Vi må også takke NSW Arkitekter og landskapsarkitektene Bjørbekk og Lindheim, og for ikke å glemme ÅF-Advansia og alle andre involverte, sier han og legger til:

- Men mest av alt må vi takke Avinor for det fantastiske samarbeidet som har ført frem til dette bygget, sier en tydelig beæret Henriksen.

Stor anerkjennelse til alle involverte

- Dette er en pris vi er veldig stolte av, og anerkjennelsen både arkitektene, vi og øvrige partnere har fått for «nye Oslo lufthavn» viser at vi har gjort mye riktig. Vår jobb i fremtiden blir å foredle dette bygget med gode opplevelser for både reisende og ansatte, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Det er ikke første pris Nordic — Office of Architecture tar imot for prosjektet. Høsten 2017 var selskapet i London og mottok Building Awards International Project of Year, i tillegg til at de presenterte prosjektet som én av en håndfull finalister under World Architecture Festival i Berlin.

WAN Awards ble arrangert av World Architecture News for åttende år på rad, med et panel bestående av arkitekter fra ledende arkitektkontorer verden over. Prisutdelingen skjedde ved London Marriott Hotel Grosvenor Square onsdag 28. februar.

I tillegg til denne prisen har Oslo lufthavn har vunnet disse prisene siden åpningen i april 2017:

  • Prosjekt Norges pris for «årets prosjekt» ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for T2-prosjektet
  • Norsk Bergindustris natursteinspris ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for gulvet i det nye terminalbygget på Oslo lufthavn
  • Prisen for «Best Airport Terminal Design» ble tildelt nye Avinor Oslo lufthavn i forbindelse kongressen Future Travel Experience Global i USA
  • Prisen "Best International Project", av Storbritannias ledende fagmagasin for byggebransjen ved årets Building Awards i London.
  • DOGA-merket for design og arkitektur ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for opplæringsprogrammet «læringsreisen» som ble gjennomført på Oslo lufthavn for 22 000 ansatte i 2016 / 2017
  • HSMAI prisen «årets interne event» ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for arrangementet T2-opplevelsen
  • Avinor Oslo lufthavn fikk bronse i den internasjonale kåringen Best Event Awards 2017 i kategorien «Education» for arrangementet T2-opplevelsen
  • Avinor Oslo lufthavn var nominert i den internasjonale kåringen Les Trophées de l’Evénement i kategorien «Exceptional Event» for arrangementet T2-opplevelsen og T2 Tjenestetest
  • Avinor Oslo lufthavn var nominert i den internasjonale kåringen SABRE Awards i kategorien «Employee Communications» for kommunikasjon- og opplæringskonseptet knyttet til idriftsettelsen av T2
  • Avinor Oslo lufthavn ble tildelt den prestisjefylte prisen «Årets nykommer» under den norske reiselivsbransjens årlige prisutdeling Grand Travel Award i januar i år.

Kontakter

Bilder

Christian Henriksen, partner i Nordic — Office of Architecture tok imot prisen på en seremoni i London i går (Foto: Nordic - Office of Architedcture)
Christian Henriksen, partner i Nordic — Office of Architecture tok imot prisen på en seremoni i London i går (Foto: Nordic - Office of Architedcture)
Last ned bilde

Om Oslo lufthavn

Oslo lufthavn
Oslo lufthavn
Edvard Munchs veg
2061 Gardermoen

+47 64 81 20 00https://avinor.no/flyplass/oslo
Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2018 hadde Oslo lufthavn 28,5 millioner reisende. 

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 prosent, som er høyest i Europa. 

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.

Gå til presserommet til Avinor AS.

Avinors offentlige journal finner du her

Følg saker fra Oslo lufthavn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo lufthavn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Oslo lufthavn

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom