Audi

Nye Audi A1 Sportback – Urban følgesvenn

Del

I 2010 inntok Audi et nytt segment med sin A1. Nå står andre generasjon klar på startstreken, mer maskulin, større og full av ny teknologi.

Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG

Nye Audi A1 har et tydeligere design og skarpere linjer enn sin forgjenger, samtidig som den med en lengde på 4.03 meter er blitt vesentlig lengre enn forrige generasjon. Innvendig har A1 fått infotainment-konseptet som ble introdusert med merkets nylanseringer i de større segmentene. Assistentsystemer, infotainment og kjøreegenskaper gjør at nye Audi A1 slår fra seg i vektklasser langt over kompaktklassen. 

– Nye A1 blir tøffere, større, morsommere og mer digital. Vi snakker om en urban bil i kompaktklassen som også leverer på langtur, samtidig som den får en distinkt personlighet. Dette er et historisk lanseringsår for Audi og jeg vet at mange har gledet seg litt ekstra til denne bilen, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge. 

Audi A1s lengde på 4.03 er 56 millimeter mer enn forgjengeren. Bilen er 1.74 meter bred og 1.41 høy. Det betyr mer plass, også i bagasjerommet som har økt kapasiteten med 65 liter, til 335 liter (eller 1090 liter når baksetene er lagt ned). Den brede og lavt plasserte Singleframe-grillen bidrar sammen med luftinntaket i fronten til et dynamisk utseende. Fra siden ses referanser til Ur-quattro i de brede og skrånende C-stoplene. Linjene i bilens profil trekker opp og bakover, hjulbuene er kraftige og markerte. I fronten kan man også se tydelige referanser til Sport quattro, Audis rally-ikon fra 1984. Nye Audi A1 ser dynamisk ut, helt i tråd med bilens kjøreegenskaper.    

Kunden får ti farger å velge mellom på nye Audi A1 Sportback, samtidig som taket, og flere andre elementer, kan leveres i kontrastfarge. Mulighetene for individuell tilpassing er flere enn noen gang for Audi A1.

Også i interiøret får kundene flere valgmuligheter enn noen gang. A1 skal oppleves som kompaktklassens mest dynamiske også når du setter deg inn i bilen. Utformingen av detaljer som luftventilene, de digitale instrumentpanelene og MMI touch-displayene, sistnevnte tilgjengelig som ekstrautstyr, bidrar til å skape et førermiljø med en helt spesiell karakter. Ambientbelysning-pakken kan understreke denne karakteren ytterligere, med elementer av LED-lys i 30 ulike farger.   

Kraftige og effektive motoralternativer bidrar selvsagt også til kjøreopplevelsene i nye Audi A1. Alternativene strekker seg fra 95 hk til 200 hk. Med Audi drive select dynamic handling-systemet kan kundene velge mellom fire kjøremodi: auto, dynamic, efficiency og individual. 

Nye Audi A1 Sportback er mer enn klar for en digital fremtid, og selv basisversjonene kommer med et heldigitalt og høyoppløselig instrumentpanel. I tillegg er Audi virtual cockpit mulig som ekstrautstyr. MMI navigation plus er også tilgjengelig på nye A1, med en 10.1’’ MMI touch-skjerm og stemmestyring. 

Assistentsystemer lansert i Audis større modeller blir nå også tilgjengelige i nye Audi A1, inkludert avanserte parkeringsassistenter. 

Nye Audi A1 Sportback åpner for bestilling rett over sommeren og utleveringer starter til høsten. Norske priser er foreløpig ikke klare.

Kontakter

Bilder

Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Last ned bilde
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Last ned bilde
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Last ned bilde
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Last ned bilde
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Last ned bilde
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Nye Audi A1 Sportback – Foto: Audi AG
Last ned bilde

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg saker fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Audi

«Født på banen, bygd for veien» - Audi R8 med nytt og mer sportslig uttrykk24.10.2018 15:47:07Pressemelding

Kraftfull naturlig pustende V10-motor med to motoralternativer Forbedret fjæring sørger for mer dynamisk styring Nytt, slående eksteriørdesign Det er ikke bare designet som har blitt mer sportslig på Audi R8 Coupé og Spyder – de har også blitt mer kraftfulle. De nye modellene kommer for salg i Europa tidlig i 2019. R8 har på alle mulige måter en unik posisjon i Audi, og nå blir den både mer kraftfull og raskere, sier Michael-Julius Renz, Managing Director of Audi Sport GmbH . Enda mer kraftfull Motorsport er en del av vårt DNA. Denne bilen deler 50 prosent av delene sine med R8 LMS GT3 og hele 60 prosent med R8 LMS GT4, ingen annen produksjonsbil er så tett på en banebil som R8, forteller Oliver Hoffmann, Technical Managing Director of Audi Sport GmbH. Lynrask respons, høyt turtall og unik lyd – hjertet til Audi R8 er dens naturlig pustende og kraftfulle V10-motor. Det er også denne motoren som sitter i både R8 LMS GT3 og R8 LMS GT4. Motoren kan leveres i to ulike utgaver til kundene,

Endelig er Audi e-tron i Norge, og på mandag vises den frem for første gang på en eksklusiv pressevisning i Oslo sentrum18.10.2018 13:53:17Presseinvitasjon

Dato: 22. oktober Tidspunkt: 0900 – 1200 Hvor: DogA – Design og Arkitektur Norge, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo Det blir mulighet for en-til-en med Elin Sinervo, direktør i Audi Norge. Hver redaksjon vil få muligheten til å melde på én journalist og én fotograf. Om du ennå ikke har meldt deg på, kan det gjøres her: https://e-tron.rsvp.is/

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom