Huseiernes Landsforbund

Ny undersøkelse: Lokalbankene har de beste BSU-rentene

Del

Norske lokalbanker har det aller beste rentetilbudet til unge som vil spare i BSU. Det viser en ny undersøkelse fra Huseiernes Landsforbund.

Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne.
Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne.

- BSU er et sparemessig kinderegg for unge. Du sparer til viktig egenkapital til bolig, du får skattefradrag og du får gode renter. Men pass på å få de aller beste rentene, sier Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne som har undersøkt rentevilkårene for BSU.

BSU - Boligsparing for ungdom - er en mulighet for de under 34 år til å spare opp egenkapital med god rente og skattefradrag. Du kan spare inntil 25.000 kroner i året.

Huseierne har gjennom Finansportalen sjekket rentetilbudene som norske banker gir til de som vil spare i BSU. Topplisten viser at det er lokalbankene som har de beste tilbudene.

- Mange lokalbanker bruker BSU som et virkemiddel for å knytte til seg unge bankkunder. Noen ganger må man bo i bankens nedslagsområde, men ofte holder det å komme fra området, forteller Carsten Henrik Pihl i Huseierne.

Sjekk din lokalbank!

På topp over BSU-rentene ligger Grue Sparebank i Hedmark tett foran Berg Sparebank i Østfold. Men ungdom fra mange deler av landet vil nok kunne finne lokalbanker med gode vilkår viser Huseiernes oversikt: Trøndelag, Troms, Agder, Buskerud og Stor-Oslo er representert på topplisten.

- De som er medlemmer i fagforeninger bør også sjekke medlemsvilkår i sine banker. Blant annet vil LO-medlemmer kunne få gode tilbud i sine banker akkurat på BSU-sparing, forteller Carsten Henrik Pihl i Huseierne og fortsetter:

- Huseiernes oversikt viser at beste BSU-rente som tilbys nå er 3,95 prosent. Beste landsdekkende tilbud er på 3,70 prosent. Dette er godt over vanlig høyrente som nå ligger på rundt 2,10 prosent.


Storbankene langt nede på listen

Storbankene er langt nede på listen over BSU-renter med rundt 0,6 prosentpoeng dårligere rente enn de beste på listen.

- Det betyr rundt 500 kroner mindre i rente i året hvis man har 100.000 kroner på konto, forteller Carsten Pihl i Huseierne.

Husk sparing før nyttår

Huseiernes forbrukersjef minner på at det er viktig å få spart BSU-beløpet før nyttår:
- BSU-sparingen gir skattefradrag for de pengene som står inne ved nyttår. Derfor er det ikke for sent å spare årets beløp ennå, forteller han.


Fem fakta om BSU:
1. Du kan spare 25.000 kroner i året. Da får du 5000 kroner i skattefradrag. Maks sparebeløp er 300.000 kroner.
2. Du kan spare til og med det året du fyller 33 år.
3. Pengene du sparer på BSU-kontoen kan brukes til kjøp av bolig eller nedbetaling av lån på en bolig du allerede har kjøpt.
4. Du kan flytte din BSU-konto til en annen bank hvis du ønsker det.
5. Ektefeller og samboere kan opprette hver sin BSU-konto.
Kilde: Huseiernes Landsforbund

Om undersøkelsen: Rentene er undersøkt 11. desember 2018. Kilde Finansportalen.

---
Priv til red:
Hele listen finnes her: https://www.huseierne.no/nyheter/beste-bsu-rente-2018/ - tabellen kan brukes mot kreditering OG lenke tilbake til siden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne.
Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne.
Last ned bilde

Lenker

Om Huseiernes Landsforbund

Huseiernes Landsforbund
Huseiernes Landsforbund
Fred Olsens gate 5
0152 Oslo

22 47 75 00http://www.huseierne.no

Huseiernes Landsforbund er en landsomfattende forbrukerorganisasjon for norske boligeiere. Våre 225.000 medlemmer bor i hus, leiligheter, sameier, borettslag og gårdeiere. Huseierne ivaretar norske boligeieres lokale og rikspolitiske bolig- og eiendomsinteresser. Forbundet yter juridisk, byggteknisk og økonomisk rådgivning til medlemmene.

For mer informasjon: besøk vår nettside og følg oss på Twitter og Facebook.

Følg saker fra Huseiernes Landsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huseiernes Landsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huseiernes Landsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom