Randstad

Ny undersøkelse: En av tre får ikke ut sitt fulle potensial på jobben

Del

Hver tredje ansatte i privat sektor synes ikke han eller hun får ut hele sitt potensial i sin nåværende jobb. Her kommer Norge dårligst ut i Europa i en ny, internasjonal undersøkelse blant arbeidstagere i 33 land.

Eivind Bøe
Eivind Bøe

Mens ni av 10 grekere, syv av 10 dansker og 73 prosent av svenskene svarer at de får realisert sitt fulle potensial i jobben, svarer bare 63 prosent av de norske respondentene det samme. Sammen med Sveits scorer Norge  dermed dårligst på dette spørsmålet i den internasjonale arbeidsmarkedsanalysen Randstad Workmonitor.

25.000 privatansatte i 33 land deltar i undersøkelsen, der kompetanseheving og etterutdanning er blant temaene i den ferske kvartalsrapporten.

-På global basis mener hele ni av 10 at regelmessig påfyll av kunnskap og kompetanse er nødvendig for å forbli attraktiv som arbeidstager. Syv av 10 nordmenn mener de trenger mer trening og/eller utdannelse for å holde seg oppdatert, mens tre av fire har deltatt på seminarer, kurs, workshops eller studier siste 12 måneder for å holde seg oppdatert, forteller administrerende direktør Eivind Bøe i Randstad.

95 prosent av de norske respondentene mener at kompetanseheving og kunnskapsoppdatering er deres eget, og ikke arbeidsgiverens, ansvar.

-Godt over halvparten – 64 prosent – er til og med villige til å organisere og betale for dette selv. Det vitner om en sterk egenvilje til å henge med og stadig bli bedre på norske arbeidsplasser. Og det er ingen signifikante forskjeller mellom kvinner og menn, eller mellom ulike aldersgrupper blant de spurte sier Bøe.

På ett område i undersøkelsen skiller Norge seg imidlertid negativ ut sammenlignet med de fleste andre land i undersøkelsen. Mens et globalt snitt på 74 prosent svarer at de får ut sitt fulle potensial i jobben, er den norske andelen altså bare 63 prosent. Det betyr at omtrent hver tredje ansatt mener de har mer å yte enn de får anledning til å vise i sin nåværende jobb.

Her er noen funn fra tredje kvartalsrapport av Randstad Workmonitor 2017:

75 prosent (globalt snitt) synes de får ut sitt fulle potensial i sin nåværende jobb: 

Fem på topp:

1. Hellas                      90%

2. Malaysia                 90%

3. Tyrkia                     89%

4. Tsjekkia                  87%

5. India                       87%

…18. Sverige               71%

…21. Danmark            69%

 

Fem på bunnen:

29. Storbritannia       64%

30. Sveits                    63%

31. Norge                   63%

32. Argentina             61%

33. Japan                    55%

67 prosent (globalt snitt) er villige til å betale for jobbrelaterte aktiviteter (kurs, etterutdanning, seminarer etc.) av egen lomme:

 

Fem på topp:

1. Mexico                    96%

2. Chile                       91%

3. India                       90%

4. Argentina               89%

5. Brasil                      88%

..20. Norge                   64%

..24. Sverige                 61%

Fem på bunnen

29. Danmark              52%

30. Nederland           51%

31. Belgia                   49%

32. Frankrike             43%

33. Japan                    41%

Bildetekst: Administrerende direktør Eivind Bøe i Randstad.

  • For ytterligere kommentarer eller informasjon, kontakt gjerne Eivind Bøe, administrerende direktør for Randstad Norge, på telefon 909 98 150.

Om undersøkelsen:

Randstad Workmonitor ble lansert i 2003, og dekker nå 33 land verden rundt – i Europa, Asia, Australia og USA/Canada og Sør-Amerika.

Randstad Workmonitor publiseres fire ganger i året, noe som gjør både lokale og globale trender innen mobilitet jevnlig synlig over tid. Indexen sporer ansatt tillit og fanger forventninger rundt sannsynligheten for å endre arbeidsgivere innenfor en seks måneders tidsramme, gir en helhetlig forståelse av jobben markedet følelser og ansattes trender. I tillegg til å måle mobilitet, er også medarbeidertilfredshet og personlig motivasjon, samt et roterende sett av temaspørsmål en del av undersøkelsen.

Den kvantitative studien er utført via en elektronisk spørreundersøkelse blant en befolkning i alderen 18-65, som arbeider minst 24 timer i uken i en betalt jobb (ikke selvstendig næringsdrivende). Den minimale størrelsen på utvalget er 500 intervjuer per land, men så mange som 800 respondenter kan være spurt i flere land. Over 25.000 respondenter deltar i hver kvartalsundersøkelse.

Om Randstad:

Randstad er en av verdens største aktører innen fleksibel arbeidskraft. Selskapet har mer enn 32000 ansatte i 40 land og omsatte i 2016 for 20,7 milliarder Euro. Randstad ble grunnlagt i 1960, er børsnotert i Amsterdam og har hovedkontor i Diemen, Nederland. (www.randstad.com.)

I Norge har Randstad 18 kontorer over hele landet, som tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. I 2016 kjøpte vi det nordiske bemanningsselskapet Proffice Group som samme høst byttet navn til Randstad.

Les mer på www.randstad.no.

 

Bilder

Eivind Bøe
Eivind Bøe
Last ned bilde

Om Randstad

Følg saker fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom