Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Ny turnhall fra Oslo kommune gir rom for flere hundre barn på venteliste

Del

Oslos første kommunale turnhall ble 12.1.2016 åpnet på Leirskallen i Oslo syd. Nordstrand Turnforening får oppfylt et 30 år gammelt ønske om en egen turnhall, og 400 barn på venteliste kan etter hvert glede seg over å få plass på et av turnpartiene. Leirskallen turnhall er ferdigstilt til avtalt tid.

Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Arkitekturfotograf Tove Lauluten
Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Arkitekturfotograf Tove Lauluten

– Jeg er stolt og veldig fornøyd over å kunne åpne Oslos første kommunale turnhall. Dette er blitt et fantastisk idrettsanlegg, og jeg vet det er en etterlengtet hall som vil skape mye idrettsglede for barn og unge i byen vår, sier ordfører Marianne Borgen.

Bruksareal på nær 2 300 kvm
Før Leirskallen turnhall stod ferdig, var det tre turnhaller i Oslo, men ingen i Oslo syd. Leirskallen turnhall har et bruksareal på 2 284 kvm. Byggearbeidene tok til i januar 2015 og anlegget stod ferdig i desember samme år. Hallen er det første anlegget som Kultur- og idrettsbygg Oslo KF ferdigstiller etter at foretaket ble etablert 1. juli 2015.

– Jeg er veldig glad for å kunne overlevere et lyst, moderne, miljøvennlig og ikke minst sikkert anlegg til Nordstrand Turnforening. Vår visjon er å bygge for små og store øyeblikk. Å bygge for aktiv livsutfoldelse i lokalmiljøene er like viktig som å bygge for store mesterskap og internasjonal kunst, mener direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Det nye anlegget omfatter også fasiliteter for Leirskallen skisenter, som varmestue, møterom og toaletter.

Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Arkitekturfotograf Tove Lauluten

Spennende utstyr gir ny utvikling
Det har vært organiserte turnpartier på skoler på Nordstrand og Lambertseter siden tidlig på 1960-tallet. I dag har Nordstrand Turnforening rundt 700 medlemmer og rundt 40-50 instruktører som hver uke har båret utstyr ut og inn i gymsalene. Turnforeningen har selv regnet ut at de, gjennom årenes løp, har flyttet utstyr tilsvarende vekten av Eiffeltårnet. I den nye hallen står apparater og utstyr fremme hele tiden, fastmontert og sikkert.

– Dette har vi drømt om i over 30 år, og nå er vi veldig begeistret over å kunne flytte inn i en ordentlig turnhall med apparater, grop med skumgummi og flotte fasiliteter. Dette betyr blant annet at vi etter hvert får plass til de 400 barna vi har på venteliste. I tillegg får ungdommene våre mer spennende utstyr og nye utfordringer slik at de kan fortsette å utvikle seg, sier styreleder Marthe Almeland Mohn i Nordstrand Turnforening.

Et idrettsbygg med store miljøkvaliteter
Leirskallen turnhall er et bygg med store miljøkvaliteter. Anlegget, som har passivhus-standard, vil bruke 75 prosent mindre energi enn det som er vanlig for tilsvarende bygg.

Hallen har blant annet oppvarming med energibrønner og varmepumpe. I tillegg er det lagt vekt på lyd- og lysforholdene inne i hallen. Deler av hallveggene er kledd med perforerte gipsplater med bakenforliggende akustiske matter som gir gode lydforhold. I vinduene er glass erstattet med aerogelpaneler. I tillegg til å være energibesparende, bryter det lyset på en annen måte enn ordinært glass, slik at sollyset ikke blender når solen står inn gjennom vinduene. Utvendig er bygget delvis dekket av en ikke-reflekterende metallfasade og delvis av stående panel i sibirsk lerk. Denne tresorten vil langsomt få en vakker, grå farge og etter hvert gli godt inn i omgivelsene.

 

 Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Arkitekturfotograf Tove Lauluten


Kontaktpersoner:

Politisk rådgiver Lena Jensen, Ordførerens kontor: 913 00 169

Kommunikasjonssjef Ingunn Olsen, Kultur- og idrettsbygg Oslo KF: 905 57 753

Kontakter

Bilder

Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Arkitekturfotograf Tove Lauluten
Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/Arkitekturfotograf Tove Lauluten
Last ned bilde

Om Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Olav Vs gate 4
0161 Oslo

02180http://www.kulturbyggene.no

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF er et kommunalt foretak, etablert 1. juli 2015. Foretaket har ansvar for å bygge, eie, leie ut, vedlikeholde og forvalte kultur- og idrettsbygg i Oslo. Vår portefølje består av eksisterende bygg/anlegg og nye prosjekter som skal legge rammene for aktivitet og opplevelser for byens befolkning og for tilreisende. Blant våre eiendommer er Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion og Vigeland-museet. Blant våre byggeprosjekter er nye Munchmuseet og nye Deichmanske hovedbibliotek, samt flere idrettsanlegg fra Oslos OL-søknad for 2022, inkludert nye Jordal Amfi og Valle Hovin ishall.

Følg saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kostnadsrammen for Nye Jordal Amfi økes16.5.2018 14:44Pressemelding

Byrådet vil i revidert budsjett foreslå å øke kostnadsrammen for Nye Jordal Amfi med kr 141 millioner. Den økte rammen skal dekke kostnader knyttet til ytterligere utfordringer med vanskelige grunnforhold. I tillegg legger byrådet inn ekstra midler for å bedre kvaliteten på det visuelle utstyret. Dette vil gi en enda bedre publikumsopplevelse i den nye hallen. Det er fremdeles byrådets mål at hallen skal ferdigstilles til sesongstart 2019.

Tre nye kontraktspartnere skal møblere det nye Deichmanske hovedbibliotek9.2.2018 14:31Aktuelt

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har i dag inngått fire kontrakter på løst inventar med tre møbelsnekkerfirmaer. Kontraktene inneholder møblering av det nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. – Dette er et unikt bygg med en kompleks infrastruktur som stiller høye krav til spesialtilpasninger og kreative løsninger. Vi har høye forventninger til leveransene fra våre kontraktspartnere, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg.

Norges første skreddersydde kommunale idrettshall for bryting åpnet i Oslo14.12.2017 19:00Pressemelding

Oslo kommunes nye flerbrukshall på Lambertseter er landets første kommunale idrettshall som har en egen skreddersydd hall for bryting. I dag fikk ordfører og byrådsleder i Oslo oppleve det norske bryteresset Grace Bullen i en real oppvisningskamp under åpningen av Lambertseter flerbrukshall. Foruten å ha blitt et av Nordens flotteste bryteanlegg, er hallen et allsidig anlegg tilrettelagt for håndball, basketball, volleyball, badminton, innebandy og allidrett.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom