Universitetet i Oslo

Ny stemme i flyktning- og asyldebatten i Norge: Den kjente menneskerettighetsadvokaten Frances Webber kommer til Oslo (16.februar)

Del

Tirsdag 16. februar besøker den anerkjente britiske menneskerettsadvokaten Frances Webber Oslo, hvor hun skal snakke om flyktningkrisen og hvordan menneskerettighetene forvitrer når flyktninger og asylsøker forskjellsbehandles i rettssystemer. Foredraget skjer 16. februar kl. 18.00-20.00 på Litteraturhuset.

Frances Webber har over 30 års erfaring som advokat i Storbritannia og har gjennom sin karriere hatt mange høyprofilerte immigrasjons- og asylsaker. Gjennom karrieren har hun blitt kjent som en forsvarer av kravet til like rettigheter for alle og en sterk kritiker av behandlingen av asylsøkere og flyktninger i Storbritannia. Hun har argumentert for menneskerettighetene brytes ned i det britiske rettssystemet fordi flyktninger og asylsøkere forskjellsbehandles. Nettopp det samme kan skje i Norge om de foreslåtte endringene til utlendingsloven vedtas i sin nåværende form. Dette sier ekspert i flyktningrett Cecilia Bailliet, som har invitert Webber til Norge om disse problemstillingene, som er aktuelle i hele Europa. 

Frances Webbers besøk er en del av Universitetet i Oslos debattserie «På flukt».  Foredraget om temaet «Flyktningkrisen og kampen om Europas sjel» den 16. februar kl. 18-20 på Litteraturhuset er en oppmaning til å ta opp kampen om menneskerettighetenes universalitet. 

Kontakter

Kontaktinformasjon
Cecilia Bailliet, professor
Tel. 90740305
E-mail: c.m.bailliet@jus.uio.no

Steinar Hafto Myre, presseansvarlig, Det juridiske fakultet
Tel. 92415962
s.h.myhre@jus.uio.no

Bilder

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom