Universitetet i Oslo

Ny stemme i flyktning- og asyldebatten i Norge: Den kjente menneskerettighetsadvokaten Frances Webber kommer til Oslo (16.februar)

12.2.2016 08:57 | Universitetet i Oslo

Del

Tirsdag 16. februar besøker den anerkjente britiske menneskerettsadvokaten Frances Webber Oslo, hvor hun skal snakke om flyktningkrisen og hvordan menneskerettighetene forvitrer når flyktninger og asylsøker forskjellsbehandles i rettssystemer. Foredraget skjer 16. februar kl. 18.00-20.00 på Litteraturhuset.

Frances Webber har over 30 års erfaring som advokat i Storbritannia og har gjennom sin karriere hatt mange høyprofilerte immigrasjons- og asylsaker. Gjennom karrieren har hun blitt kjent som en forsvarer av kravet til like rettigheter for alle og en sterk kritiker av behandlingen av asylsøkere og flyktninger i Storbritannia. Hun har argumentert for menneskerettighetene brytes ned i det britiske rettssystemet fordi flyktninger og asylsøkere forskjellsbehandles. Nettopp det samme kan skje i Norge om de foreslåtte endringene til utlendingsloven vedtas i sin nåværende form. Dette sier ekspert i flyktningrett Cecilia Bailliet, som har invitert Webber til Norge om disse problemstillingene, som er aktuelle i hele Europa. 

Frances Webbers besøk er en del av Universitetet i Oslos debattserie «På flukt».  Foredraget om temaet «Flyktningkrisen og kampen om Europas sjel» den 16. februar kl. 18-20 på Litteraturhuset er en oppmaning til å ta opp kampen om menneskerettighetenes universalitet. 

Kontakter

Kontaktinformasjon
Cecilia Bailliet, professor
Tel. 90740305
E-mail: c.m.bailliet@jus.uio.no

Steinar Hafto Myre, presseansvarlig, Det juridiske fakultet
Tel. 92415962
s.h.myhre@jus.uio.no

Bilder

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom