Nærings- og fiskeridepartementet

Ny Skattefunn-rekord

Del

Bedriftene søker på Skattefunn som aldri før. Ordningen hadde rekordmange søknader og rekordmange aktive forskningsprosjekter i 2016, viser nye tall.

-Skattefunn er en ordning som er enkelt å bruke og som i stor grad treffer små og mellomstore bedrifter. Det er gode nyheter at vi nå ser en økning i bruken av Skattefunn i år igjen. Vi trenger et næringsliv som investerer i forskning og utvikling, sier næringsminister Monica Mæland.

Bruken av Skattefunn har økt blant norske bedrifter hvert år siden 2013. I 2016 var det nesten 3000 flere aktive prosjekter i ordningen enn i 2013, viser nye tall fra Forskningsrådet.  

I 2016 var det totalt ca 6900 aktive forsknings- og utviklingsprosjekter i Skattefunn-ordningen. Det er en økning på 1100 fra året før.

Ordningen har økt i alle fylker siden 2013, og økningen er størst i Rogaland og Aust-Agder.

- Det har vært en betydelig vekst i antall forsknings- og utviklingsprosjekter gjennom de siste årene. Det er fordi regjeringen har prioritert Skattefunn-ordningen. Tallene viser at dette er en etterspurt ordning i næringslivet, som virker, sier Mæland.

Målet med Forskningsrådets skattefradragsordning er at flere bedrifter skal forske seg frem til nye, gode ideer. 

Skattefunn-ordningen vil koste 3,2 milliarder kroner i tapte skatteinntekter i 2017, ifølge Finansdepartementets anslag.

Fakta Skattefunn

  • Skattefunn er en ordning i Forskningsrådet som gir skattefradrag på inntil 20 prosent av prosjektkostnadene til bedrifter som driver med forskning og utvikling. Alle norske bedrifter som driver med forskning kan søke.
  • Målet er at flere skal drive med forskning og utvikling (FoU) i sine bedrifter.   
  • Skattefunn er åpent for alle næringer og selskapsformer. Det er bedriften selv som bestemmer hvilke forsknings- og utviklingsprosjekter som skal gjennomføres.

Pressekontakt:
Pressevakten i Nærings- og fiskeridepartementet, tlf 902 51 303 (ikke sms),

media@nfd.dep.no

Abonner på pressemeldinger og nyheter fra NFD her.

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal i offentlig elektronisk postjournal (OEP)

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom