Siva – selskapet for industrivekst

Ny Siva fabrikk skal lage Michelin saus

Del

Hemmeligheten bak en god saus er kraften, et knippe ildsjeler og en splitter ny innovativ fabrikk. Fabrikken har Siva bygget, på Kongsvinger, og 8. mai åpnet den med gode sauser i glasset!

Med varer som ellers ville gått i søpla skal det nå masseproduseres sauseprodukter i verdensklasse, på verdens mest innovative sausefabrikk. Grønnsaker som er for stygge til å havne i norske butikkhyller skal nå sendes til den nye fabrikken på Kongsvinger. Det samme vil skje med beinrester fra høns, storfe, lam og fisk, ifra alle landsdeler.

Høyteknologisk fabrikk
Siva har investert 33 millioner i om- og tilbygg for den nye høyteknologiske fabrikken som Salsus nå skal leie. Her blir restene bearbeidet til sauseprodukter og kraft. Helt uten tilsetningsstoffer. Produktene vil etterhvert finne sin vei til Michelin-restauranter, og til vanlige hjem og kjøkkenbenker rundt omkring i Norge både under merket Jacobs utvalgte og Salsus.

- For snart 20 år siden var det to finner som utviklet en måte å lage kraft. Det en kokk nærmest vil bruke flere dager på, klarte de å gjøre på noen timer. Det er forretningsideen vi bygger på i denne fabrikken og det en stor milepæl å åpne, sier Bela Szabo som er daglig leder i Salsus AS.

Siva bidrar til utvikling av framtidens industri
I 2008 ble regionen, Kongsvinger og spesielt industriområdet på Siva rammet av finanskrisen. I løpet av 2 år måtte flere større bedrifter avvikle eller rasjonalisere sin virksomhet og mange arbeidsplasser forsvant.  Kommunen, Hedmark Kunnskapspark og Siva har siden jobbet for å legge til rette for ny industri. Kunnskapsparken i Hedmark som er en del av Sivas nettverk, har også vært med i prosjektet som den lokale næringsutvikleren. Industriutvikling tar tid, men tålmodig arbeid har resultert i ny aktivitet, og i dag fylles vårt siste bygg på Siva med ny industri.

- Vi har jobbet med prosjektet siden 2014 og har helt fra begynnelsen ment at dette var en riktig investering. Vi er imponert over den jobb Salsus har gjort med bl.a. prosessutvikling, mobilisering av kapital og kunder, sier Kristian Strømmen, fagansvarlig investering Eiendom i Siva.
Siva har gjennom investeringen bidratt med vår industri- og eiendomsutviklingskompetanse. Salsus kunne dermed fokusere sine investeringer i prosess, produktutvikling og markedsføring.

Faktaboks:
*Siva har investert 33 millioner i om- og tilbygg av ny fabrikk som skal produsere kraft og saus
*Den er 4000 kvadratmeter og ligger på Kongsvinger
*Kan produsere 50.000 liter kraft i døgnet
*Kunnskapsparken i Hedmark som er en del av Sivas nettverk, har også vært med i prosjektet som den lokale næringsutvikleren.

 

Kontakter

Om Siva – selskapet for industrivekst

Siva – selskapet for industrivekst
Siva – selskapet for industrivekst
Postboks 1253 Thorgard
7462 Trondheim

480 39 000http://www.siva.no

Siva gir næringslivet rom til å vokse. Vi er medeier i små og store innovasjonsselskaper. Vi setter opp næringsbygg og investerer i eiendom. Vi gir økonomisk støtte, råd og kunnskap til gode nyskapingsmiljøer.

Følg saker fra Siva – selskapet for industrivekst

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Siva – selskapet for industrivekst på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Siva – selskapet for industrivekst

Offentliggjøring av Norsk katapult på Sivakonferansen 5. juni31.5.2018 12:57:51Presseinvitasjon

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil offentliggjøre nye katapult-sentre på Sivakonferansen i Trondheim 5. juni. I den forbindelse har Siva gleden av å invitere media til å delta. Både næringsministeren og vinnerne vil være tilgjengelig for intervju. Flere sterke næringsmiljø fra hele landet har søkt om opptak i ordningen. Regjeringen har satt av 125 millioner i statsbudsjettet til utvikling av nye og eksisterende sentre.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom