Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Ny region får snøskredvarsel

Del

Torsdag 14. februar 2019 publiseres de første snøskredvarslene for ny region Heiane, i fylkene Rogaland og Agder.

Varselet dekker fjellområdene i store deler av Rogaland og Agder. Daglige varsler blir å finne på varsom.no

- Daglig varsling i fjellet i større deler av Rogaland og Agder vil gi bedre sikkerhet for alle på tur. Varslet er også til nytte for drift av skredutsatte veger og vurdering av skredfare mot bygninger og infrastruktur, sier Rune Engeset som leder av Snøskredvarslingen i NVE.

Kart over ny varslingsregion Heiane, som får daglig varsling på alle faregrader. Regionene Rogalandskysten og Agder Sør varsles ved faregrad 4-stor og faregrad 5-meget stor snøskredfare.

På varsom.no kan du lese skredvarsler for de fleste fjellområdene i Norge. Det varsles nå snøskredfare for 22 regioner i Norge, inkludert Svalbard. Skredvarslene oppdateres hver dag før 16:00. Du finner også informasjon om snø og skredforhold på www.regobs.no, som er nettstedet hvor snøskredvarslingen samler alle observasjoner som de gjør i felt.

- NVE og Statens vegvesen har observatører i gang i regionen. Men alle som bruker varslet kan også bidra med egne observasjoner av skred og faretegn på Regobs, oppfordrer Engeset.

Varsom og skredvarslingen er tjenester levert av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.


Kontaktpersoner:

Seksjonssjef, Rune Engeset, tlf. 99 03 88 68
Snøskredvarsler, Solveig Kosberg, tlf. 98 24 36 05

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Vær oppmerksom på tynn is i lavlandet i vinterferieuke15.2.2019 15:30:00Pressemelding

Ved inngangen til første vinterferieuke er vannene i fjellet nå stort sett farbare, men noen unntak finnes. Vær særlig oppmerksom på steder der vann strømmer under isen slik som innløp, utløp og i trange sund med gjennomstrømning. Tenk også på egen sikkerhet om du planlegger å krysse et vann. Kasteline, ispigger og tørre klær i sekken er enkle ting som kan være avgjørende for å overleve om du går gjennom isen.

Fusjoner og ny teknologi kan spare strømkundene for mer enn 2,6 milliarder kroner i året15.2.2019 09:00:00Pressemelding

Analyse av gjennomførte fusjoner viser betydelige kostnadsgevinster hos nettselskapene. I tillegg venter bransjen gevinster fra digitale løsninger. Ved å anta en ytterligere samling av nettselskap, og bruk av digitale løsninger, viser beregninger at strømkundene kan spare mer enn 2,6 milliarder i året, beregnet fra år 2025. På lengre sikt kan utsatte og reduserte investeringer bidra til en ytterligere kostnadsreduksjon.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom