Virke

Ny prisnedgang på mat og alkoholfri drikke

Del

Tall fra SSB viser at prisen på mat og alkoholfri drikke sank med 0,5 % fra oktober til november 2017. I løpet av de 12 siste månedene har matprisene sunket med 0,8 %, mens konsumprisindeksen totalt har økt med 1,1 %.

– Vanligvis ser vi at matprisene endrer seg med det samme mønsteret gjennom året, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.  

Hun påpeker at det likevel er overraskende at prisene faller så mye før desember. 

– Vi så en prisnedgang som var nær tre ganger større fra juli til august enn det som er vanlig. På toppen kom en ny prisnedgang fra august til september, fortsetter hun. 

I følge tall fra SSB ser vi et prisfall i de fleste matvarer. 

– Prisfallet understreker igjen den tøffe konkurransesituasjonen i dagligvaremarkedet, avslutter Størksen. 

Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom