Dyrevernalliansen

Ny opinionsundersøkelse: motstanden mot pelsdyroppdrett øker

Del

Motstanden mot pelsdyroppdrett øker stadig. En fersk opinionsundersøkelse utført i uke 41 for Dyrevernalliansen viser at motstanden mot pelsdyroppdrett i befolkningen er på hele 64 prosent. Dette er en økning på 30 prosent bare de fire siste årene.

Undersøkelsen viser at for hvert menneske som er for pelsdyroppdrett i befolkningen, er det fire som er i mot. 

– Etter årevis med avsløringer av dyremishandling har pelsbransjen nå et tillitsunderskudd som er uopprettelig, og det vil være et hån mot folkeopinionen hvis politikere ikke nå setter endelig strek når saken nå avgjøres på Stortinget, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Ungdom mest skeptisk

Undersøkelsen, som er utført av Cint bekrefter at Norges befolkning nå har fått nok av denne omstridte næringen, og spesielt ungdom er skeptiske. Blant ungdommen er motstanden svært høy, 83% er i mot. Kun en prosent mener pelsdyroppdrett er akseptabelt.

Spørsmålet som ble stilt var "Mener du det er riktig eller galt å drive oppdrett av dyr i bur til pelsproduksjon?

Holdninger i endring

– Det er selvfølgelig spesielt gledelig å se at ungdommen også har et tydelig standpunkt. Holdninger til hva som er etisk akseptert er i stadig endring. Politikerne bør merke seg dette. Dette er de samme menneskene som går til valgurnene, sier Kleveland.

Opinionsundersøkelsen er gjennomført av Cint for Dyrevernalliansen, de har spurt 1000 personer, som er representative for den norske befolkning. Undersøkelsen ble gjennomført i uke 41, oktober 2016.

Grafikk og flere tall fra opinionsundersøkelsen kan lastes ned her: https://www.dropbox.com/sh/gnvoq89dx6u0arv/AACS_fwtpsA9GtCbxnvzoHuna?dl=0

KONTAKTINFO

Informasjonsrådgiver Kaja Efskind, mob 986 13 340
Informasjonsleder Live Kleveland, mob 90 68 57 38

Bilder (krediteres Iselin L. Hauge/Dyrevernalliansen, kan brukes fritt):
Kaja Efskind, portrett: https://www.flickr.com/photos/dyrevern/14765536825/
Live Kleveland, portrett: https://www.flickr.com/photos/dyrevern/12949868263/

Kontakter

Informasjonsrådgiver Kaja Efskind, mob 986 13 340
Informasjonsleder Live Kleveland, mob 90 68 57 38

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen ble grunnlagt i 2001 og er en nasjonal organisasjon for dyrevern i Norge. Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg saker fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dyrevernalliansen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom