Den Norske Opera & Ballett

Ny opera for barn – med grønnsaker i alle rollene!

Del

Komponist Gisle Kverndokk har skrevet en ny opera for Operaens Barnekor, basert på Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbus populære barnebøker om Mesterdetektiven Purriot. Lørdag 12. mai har Purriot og den forsvunne bronsehesten premiere på Operaens Scene 2.

Mesterdetektiven Purriot og kona hans, Paprika. Foto: Jörg Wiesner.
Mesterdetektiven Purriot og kona hans, Paprika. Foto: Jörg Wiesner.

– Opera skaper egne verdener, der alt er mulig – og det slett ikke er noe rart at en purreløk er mesterdetektiv. Derfor passer Purriots historie så godt som opera, og derfor passer opera så godt for barn, sier operasjef, Annilese Miskimmon.

Figuren Purriot og alle vennene hans ble opprinnelig skapt av forfatter Bjørn F. Rørvik, i samarbeid med illustratør Ragnar Aalbu. Han har også skrevet bøkene om Reven og grisungen og Bukkene Bruse på Badeland. Purriot og den forsvunne bronsehesten er hans første operalibretto.

Mesterdetektiven Purriot får i oppdrag å etterforske forsvinningen av en verdifull museumsgjenstand. En liten bronsehest fra middelalderen har blitt borte på mystisk vis under prøvene på den historiske teaterforestillingen Hurlumspelet. Samtidig får detektivens kone, Paprika, en stor rolle i teateroppsetningen. Den lokale politimannen, inspektør Gurk, blir hennes motspiller i spelet – som den kjærlighetssyke Kongen. Teaterregissøren, Sellerina Stang, har et svare strev med å holde styr på skuespillerne og den opprørske bondehæren. Imens forsøker en hardt prøvet Purriot å oppklare mysteriet i beste Agatha Christie-stil. Premieren nærmer seg, og i kulissene herjer sjalusi og sterke følelser.

Rollen som Purriot synges av Aksel Rykkvin og Mathis Manger Winther. Den musikalske ledelsen er ved Håkon Daniel Nystedt, og regi ved Heidi Bruun Nedregaard. Scenografi og kostymer er ved Chinelle Markovic, og Barnekorets leder Edle Stray-Pedersen har hatt ansvaret for den musikalske innstuderingen. Medvirkende er også Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett, og et sammensatt orkester.

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Mesterdetektiven Purriot og kona hans, Paprika. Foto: Jörg Wiesner.
Mesterdetektiven Purriot og kona hans, Paprika. Foto: Jörg Wiesner.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom