Universal Music Norge

Ny låt fra OMVR - "Bad News" - ute i dag!

Del

I dag 12 mai slippes OMVR sin nye singel Baw News. Låten har blitt godt tatt emot og er allerede listet på NRK P3.

HØR BAD NEWS HER 

Norges nye store r&b-ambassadør OMVR satte markante avtrykk etter seg under fjorårets By:Larm. Etter suksesskonserten på et fullstappet John Dee skrev norske musikkjournalister at han skiller seg fra mengden med sin «enestående lengsel i stemmen» og at han «fusjonerer det sjelfulle og det klubbete». Siden den gang har han gitt ut flere spennende singler der han stadig har spisset uttrykket og videreutviklet sin musikalske egenart. Hans nye singel «Bad News» markerer et foreløpig høydepunkt i denne utviklingen.

«Taste you on my lips, breath you in/A moment in the sun before the storm rolls in». Det åpner  med et sanselig bilde, men ettertenksomheten ligger like under overflaten i denne mørke pop-perlen av en låt. Den fortettede energien i verset blir forløst i det stort anlagte refrenget, der OMVRs enestående stemme virkelig får skinne. Både uttrykket i låten og vokalklangen er mørkere enn tidligere, og den nyanserike, uttrykksfulle vokalen balanserer perfekt mot de slepne beats'ene den danske suksessprodusenten Andreas «Maskinen» Sommer har hentet fram.

«Bad News» er skrevet i samarbeid med den svenske artisten og låtskriveren Calle Lehmann.

- Det hele skjedde ganske spontant, og sangen begynte faktisk å ta form bare minutter etter at vi hilst på hverandre og satt oss ned med hver vår gitar, forteller OMVR om låtens inspirerte opprinnelse.

- I motsetning til sangene jeg har laget tidligere, var dette mer en klassisk gitar-på-fanget-låt. Jeg tror nok det var med på å forme det nakne og direkte uttrykket i sangen. Calle kommer mer fra popen enn jeg, men vi fant felles grunn i den melodisk orienterte r&b-musikken som vi begge er veldig glad i, utdyber OMVR 

«I start a fire everywhere I go/I'm bad news». Teksten på «Bad News» er sterk og personlig, selv om den ikke er basert på en spesiell opplevelse, eller rettet mot en bestemt person. Den handler om å ha selvinnsikt, om betydningen av å stoppe opp, og vurdere din egen rolle i de uheldige tingene som skjer deg.

- Jeg tror alle har hatt den følelsen en gang, av at man er «bad news», at det ligger rykende branntomter bak deg der du har gått. Men i refleksjonen og ettertanken ligger også et potensial og en energi, og det tror jeg vi har klart å få fram, forteller OMVR 

Låten ble til en vindfull novemberdag i en skandinavisk storby.

- Den mørke tida, senhøsten og vinteren, er faktisk min favorittid for å skrive. Det er noe med tyngden og stoffligheten i mørket som setter meg i en kreativ stemning. Når lyset og fargene kommer om våren, går jeg over i et annet, mer utadvendt modus. Jeg gjør jo også mer festivaljobber om sommeren, og sangeren og artisten i meg tar mer over.

Den begavede sangeren og låtskriveren forteller at han i studio denne gang la ekstra stor vekt på at hver eneste vokalfrase skulle være gjennomarbeidet og optimalt utformet. Melodien og korarrangementet setter krav til stemmen når det gjelder omfang og uttrykk. «Jeg elsker å synge, men dette var hardt arbeid!» sier OMVR, som imidlertid er veldig fornøyd med det han og samarbeidspartnerne oppnådde. Og det harde arbeidet bar frukter: «Bad News» er en låt som treffer øregangene, hjertet og dansefoten samtidig. Ettertanke og livsutfoldelse. Høstmørke og funklende sollys.

OMVR er en artist og låtskriver i rivende utvikling. Utvilsomt vil neste høst inspirere nye, flotte låter fra hans hånd. Men denne sommeren kan musikkelskere alle steder ta inn den melodiske varmen og sanselige uttrykksfullheten som utgjør «Bad News». Og vi kan glede oss ytterligere, for i løpet av året slipper OMVR sin første EP. Han, og vi, går spennende tider i møte!

Nøkkelord

Kontakter

Charlotte Öqvist

Promotion Manager, Local
Universal Music Norge
charlotte.oqvist@umusic.com

Bilder

Last ned bilde
Frode Fjerdingstad
Frode Fjerdingstad
Last ned bilde
Frode Fjerdingstad
Frode Fjerdingstad
Last ned bilde

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, The Beatles, Justin Bieber, Taylor Swift, Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna, The Weeknd, Broiler, Astrid S, Seeb, OMVR, Odd Nordstoga m.fl.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Temmpo – Lone Stranger13.7.2018 11:28Pressemelding

Med en rekke hits for andre artister i bagasjen, gikk Temmpo løs på sin egen solokarriere i 2016. Nå er han tilbake med sin nye solosingel, «Lone Stranger». «Lone Stranger» viser en ny musikalsk retning for Temmpo (aka. Tonino Speciale), inspirert av at han og hans co-produsent har en felles kjærlighet for electro/indie-gruppen «Empire Of The Sun». Speciale har et musikktalent utenom det vanlige og kan påberope seg titlene låtskriver, produsent, multi-instrumentalist og vokalist. HØR TEMMPO - "LONE STRSNGER" HER - Jeg skrev en røff skisse av melodien før jeg dro fra studio, og på vei hjem passerte jeg en veldig slående kvinne på togstasjonen. Øynene våre møttes i et øyeblikk, og vi smilte til hverandre, akkruat som at vi hadde møttes før. Hun reiste avgårde alene, og jeg satt igjen på toget og dagdrømte om hvordan hennes liv og personlighet egentlig er – og det inspirerte meg til tittelen «Lone Stranger», forteller Tonino Speciale. Temmpo Australskfødte Tonino Speciale jobber fra Tiley

Ariana Grande ute med «God Is A Woman»13.7.2018 10:36Pressemelding

Ariana Grande er i dag ute med sin nye singel «God Is A Woman». Samtidig kommer en fersk lyric video som hører til. «God Is A Woman» blir det tredje slippet fra det kommende albumet Sweetener, som inkluderer «The Light Is Coming» med Nicki Minaj. Låten er produsert av Ilya og skrevet av Ariana med svenskene Max Martin, Ilya, Savan Kotecha og Rickard Göransson. Ariana har tidligere jobbet med Max Martin og Ilya på blant andre megahitene «Problem» og «No Tears Left To Cry». Albumet Sweetener kommer 17. august. Første singel «No Tears Left To Cry» ble en stor suksess, passerte platina og ble listet på en rekke radiokanaler i Norge. Siden albumdebuten Yours Truly i 2013, har Ariana Grande vokst frem som en av verdens aller største artister. Etterfølgeren My Everything (2014) inneholdt monsterhits som "Problem" og "Break Free". Arianas forrige album Dangerous Woman gikk i likhet med forgjengeren til topps i Norge, USA og en rekke andre land.

Drake slår egne rekorder og går til topps på albumlisten6.7.2018 15:00Pressemelding

Drake sitt femte studioalbum Scorpion gikk i dag rett til førsteplass på albumlisten. Dobbeltalbumet har slått alle tidligere rekorder, og Drake kan nå ta med Scorpion i rekken av rekordbrytende utgivelser. Rekorden for flest streams på en uke i USA ble slått på kun tre dager, med 435 millioner streams. Forrige rekord på syv dager var Beerbongs & Bentleys av Post Malone med 431 streams. Rekorden for flest globale streams på ett døgn ble også slått. På Apple har Scorpion også knust alle tidligere rekorder. Drake har slått rekorder tidligere med albumet More Life (2017) som streamet over 76.4 millioner på en enkelt dag på Spotify og 89,9 millioner ganger de første 24 timen på iTunes. Også albumet Views (2016) knuste flere rekorder. Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og «One Dance» ble den første låta som ble streamet én milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good» oppnådde også stor suksess.

Palo Santo fra Years & Years ute i dag6.7.2018 12:47Pressemelding

Years & Years er i dag ute med det nye albumet Palo Santo. Albumet inkluderer det kritikerroste comeback-sporet «Sanctify» og «If You’re Over Me». Palo Santo handler om pop og futurisme, hvor frontmannen Olly Alexander henter inspirasjon fra en tribal verden, kult sci-fi samt pop-ikoner som Prince, Bowie og Gaga. De har skapt et personlig rom for historiefortelling om identitet, seksualitet og hva det vil si å være et menneske. Palo Santo har bidrag fra blant andre Kid Harpoon, Greg Kurstin, Julia Michaels og Justin Tranter. Konseptet Palo Santo inneholder også en kortfilm regissert av Fred Rowson med blant andre Olly Alxander, Dame Judi Dench og den thailandske kult-skuespilleren Vithaya Pansringarm i hovedrollene. Se den HER. Albumet følger opp debutalbumet Communion som gikk til topps i UK, solgte 1,5 millioner og ble nominert til fem Brit Awards. På onsdag spilte de på Kadetten i Sandvika til strålende kritikker fra P3s anmelder. 29. januar er de tilbake i landet og spiller på Sent

Florence + the Machine ute med High As Hope29.6.2018 10:53Pressemelding

Florence + the Machine er i dag ute med det nye albumet High As Hope. High As Hope ble til i Sør-London hvor Florence skrev på albumet i ensomhet med daglige turer til studioet. Hun tok med låtene til sin venn og medprodusent Emile Haynie i Los Angeles. Albumet er mikset i New York, hvor den daglige beroligende utsikten over den ikoniske horisonten, sett i kontrast med kaoset - ga albumet dets tittel. Andre som bidrar på albumet er Kamasi Washington, Kelsey Lu og Jamie xx. Albumet er lyden av en kunstner som mer selvsikker enn noen gang. Florence skriver om tenårene og tjueårene med et fornyet, mer modent perspektiv. Florence kjenner seg selv godt nok til å erklære: “I’m never going to be minimal - mirroring this sense that happiness doesn’t always have to be big and dramatic: it can often be found in the mundane, in the everyday things that aren’t always celebrated in songs. There’s a lot of love in this record, loneliness too, but a lot of love. It’s always a work in progress, and I

Drake med nytt dobbeltalbum29.6.2018 09:53Pressemelding

Drake er i dag ute med dobbeltalbumet Scorpion. Albumet er det femte studioalbumet i rekken for Drake og er produsert av blant andre DJ Premier, PartyNextDoor og No I.D med bidrag fra Jay Z, Ty Dolla $ign, Future, Static Major, Nicki Minaj og kongen av pop Michael Jackson. Drake har slått rekorder tidligere med albumet More Life (2017) som streamet over 76.4 millioner på en enkelt dag på Spotify og 89,9 millioner ganger de første 24 timen på iTunes. Også albumet Views (2016) knuste flere rekorder. Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og «One Dance» ble den første låta som ble streamet én milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good» oppnådde også stor suksess.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom