KS

Ny læreplass-rekord

Del

Kommunesektoren satte rekord i antall læreplasser i 2017, viser ferske tall. Hele 72 prosent av de som ønsket læreplass fikk det. De siste fem årene har antall nye, kommunale lærekontrakter økt med 28 prosent.

- Dette er en veldig god utvikling. Nå er det viktig at vi fortsetter innsatsen ute i kommunene slik at ungdom som vurderer å søke læreplass innen 1. mars også får mulighet til å fullføre sitt fagbrev, sier områdedirektør for arbeidsliv i KS Tor Arne Gangsø.

I løpet av de siste fem årene har antall nye, kommunale lærekontrakter økt med 28 prosent. I tillegg til å etablere flere læreplasser for ungdom, tilrettelegger også kommuner i stor grad for at egne medarbeidere kan ta fagbrev.

I 2017 fikk 20.800 yrkesfagelever læreplass i en bedrift. Aldri før har så mange elever fått læreplass. Siden 2013 er det blitt 15 prosent flere elever som får læreplass. I kommunesektoren er nå 80 prosent av læreplassene i helse- og oppvekstfagene. 

Ambisiøse mål for kommunene
KS’ landsting anbefalte i 2016 et svært ambisiøst måltall om 1 læring per 1000 innbyggere per år i kommunene. Selv om det er variasjoner kommuner imellom, viser statistikken at det er gjort en formidabel innsats for å nå dette målet. Flere læreplasser er både viktig for å sikre nok fagarbeidere til sektoren framover, og for å sikre ungdom som starter i fagopplæringen en mulighet til å gjennomføre og få et fagbrev.

- Vi vil sammen med fylkeskommuner og kommuner fortsette oppfølging av Samfunnskontrakt for flere læreplasser. Nå håper vi at også flere bedrifter melder seg på og tar inn lærlinger. Så håper vi å sette ny rekord i læreplasser i 2018 som også er yrkesfagenes år, avslutter Tor Arne Gangsø. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg saker fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom