Nærings- og fiskeridepartementet

Ny, grønn matching-tjeneste for bedrifter

Del

En ny digital matching-tjeneste skal bidra til flere grønne investeringer i Norge, og få flere av våre grønne løsninger ut i verden.

– Målet er at Norge skal skape og selge flere grønne og bærekraftige løsninger. Vi er verdensledende innen olje, energi, maritim og sjømat, men vi har så mye mer å by på. Gjennom en slik tjeneste kan vi tiltrekke oss verdens oppmerksomhet på en helt ny måte, sier næringsminister Monica Mæland.

Det finnes i dag en rekke digitale tjenester som kobler tilbud og etterspørsel innenfor alt fra overnattingstjenester, til transporttjenester og musikk. Men det mangler foreløpig en « finn.no » for bedrifter innen grønn og bærekraftige løsninger.

Innovasjon Norge skal sammen med næringslivet nå utvikle en internasjonal matching-tjeneste for grønne og bærekraftige løsninger. Startskuddet gikk på et seminar på Powerhouse i Bærum i dag.

 – Internasjonalt ser vi en rask teknologisk utvikling innen lavutslippsteknologi. Norge har gode forutsetninger for å ta del i dette voksende markedet. Vi må tenke grønnere, smartere og mer nyskapende for å lykkes med omstillingen vi er inne i, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Statsministeren lanserte regjeringens initiativ for grønn og bærekraftig eksportvekst på NHOs årskonferanse i januar. Regjeringens initiativ er inspirert av danskenes State of Green, som er et samarbeid mellom myndighetene og næringslivet for å profilere og markedsføre klima- og miljøløsninger. 

Den nye tjenesten fra Innovasjon Norge er en oppfølging av regjeringens initiativ om å styrke Norges grønne profil. Den skal både være et utstillingsvindu for eksisterende norsk teknologi og næringsliv, og en koblingsarena mellom globale behov og norske løsninger.

– Matching-tjenesten vil komme i tillegg til andre tiltak som vi skal utarbeide sammen med næringslivet, sier adm. direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge.

Fakta om matching-tjenesten 

  • Tjenesten skal være en møteplass hvor bedrifter som trenger løsninger og bedrifter som har løsninger kobles sammen.
  • Den skal også være et utstillingsvindu som presenterer norske bedrifter for et internasjonalt marked. I tillegg skal den inneholde verktøy og historier som bedrifter, departementer og utestasjoner kan bruke overfor internasjonale kunder og andre målgrupper.
  • Tjenesten er inspirert av det danske State of Green.
  • Innovasjon Norge leder satsingen, men konsept, utforming samt kriterier for innhold og bedriftsdeltakelse vil bli utformet i dialog med næringslivet, Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet.

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal i offentlig elektronisk postjournal (OEP)

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom