Glass og Fasadeforeningen

Ny Backe-krav til leverandører

Del

Kategorisjef Martin Borg i Backegruppen varsler stadig tøffere krav om at leverandører opptrer og handler innenfor lovpålagte krav. – Det er gledelig at Backegruppen krever at leverandører av vinduer melder seg inn i returordningen, sier Bjørn Glenn Hansen i en kommentar.

Backegruppen kjøper i størrelsesorden 5-10.000 vinduer pr. år. Selskapet rammes dermed av det lovpålagte kravet iAvfallsforskriftens kap. 14, §14-5som sier at alle som kjøper mer enn 200 isolerglass årlig, må etterspørre og kunne dokumentere at de kun kjøper isolerglass av deltakere i godkjent retursystem.

I praksis må alle som enten produserer eller importerer vinduer eller andre produkter med isolerglass til Norge, melde seg inn i det landsdekkende retursystemet;Ruteretur AS.

– Backegruppen har stort fokus på å kvalitetssikre sine leverandører og har i denne sammenheng stilt krav til sine vindusleverandører om at de må følge opp Avfallsforskriftens kap. 14. Til tross for dette er det noen som unnlater å melde seg inn i retursystemet, sier kategorisjef Martin Borg i Backegruppen.

– Dette kan ikke fortsette. Vi forventer at alle våre leverandører innretter seg etter lovpålagte krav, uttaler Borg.

– Glass og Fasadeforeningen er medeier i Ruteretur. Samtidig er vi opptatt av at bransjen tar sitt miljøansvar på alvor. Disse signalene fra Backegruppen gir oss god motivasjon til å jobbe videre med at glass som materiale skal bidra i sirkulærøkonomien. Dessuten skal vi ikke glemme at Backegruppens krav bidrar til å redusere konkurransevridningen som oppstår når enkelte dropper miljøavgiften når tilbud presenteres, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen, Bjørn Glenn Hansen.

Backe innførte fra nyttår også en policy som sier at selskapet kun skal benytteStartbank-godkjente leverandører.

– Vi håper flere entreprenører følger Backegruppen og reduserer mulighetene for useriøse bedrifter, sier Hansen.

Bilder

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom