Entur

Ny app gjør det enklere å reise kollektivt

Del

Den nye nasjonale reiseplanleggeren Entur samler rutetider for ferge, tog, buss, trikk og t-bane i én app. Nå kan du jakte stoppesteder og rutetider på Pokémon-vis.

Entur-app
Entur-app

I Enturs app og webtjeneste er hele det norske kollektivtilbudet samlet på ett sted: 60 kollektivtilbydere, 3.000 rutetabeller og 60.000 stoppesteder for tog, buss, trikk, t-bane og ferge er tilgjengelig med ett tastetrykk.

- Vi må sørge for at det er enkelt å velge kollektivreiser. Et viktig steg på veien er å samle informasjon om hele Norges kollektivtilbud i Entur. Da kan folk enkelt finne den beste kollektivløsningen, uansett hvor de er i landet og hvor langt de skal, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Pokémon-teknologi på plass

- Fortsatt er det bare drøyt én av tre nordmenn som reiser med kollektivt ukentlig. Gjennom Entur-appen og den nasjonale reiseplanleggeren ønsker vi å bidra til å fjerne barrierene for å reise kollektivt, sier Johnny Welle, administrerende direktør i Entur.

Entur-appen har fungert i en test-versjon siden november i fjor, og oppdateres stadig med ny funksjonalitet for reisende og kollektivselskaper. I tillegg til å vise reisen, får du nå også opp de raskeste snarveiene til og fra og mellom stoppesteder.

Brukere av appen på iPhone kan i løpet av kort tid også planlegge reisen ved hjelp av AR-teknologi (augmentet reality eller utvidet virkelighet, som det heter på norsk), der telefonens kamera hjelper deg å finne frem til nærmeste stoppested. På samme måte som i det kjente Pokémon-spillet, vises dine omgivelser på telefonen din, men inkludert markering av alle stoppesteder i nærheten av deg samt rutetider.

Reisende med NSB og Ruter kan kjøpe billetter i appen allerede nå. Målet er å legge til rette for at alle aktører kan selge billetter gjennom løsningen i løpet av to år.

Dugnad

Den nye løsningen for nasjonal reiseplanlegging er utviklet av Entur i tett samarbeid med alle kollektivoperatørene rundt i landet.

- Jeg vil gi honnør til de 60 kollektivselskapene og lokalpolitikerne som har bidratt i en dugnad for å dele data og for å gi de reisende et bedre tilbud, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Entur er eid av Samferdselsdepartementet, og er gratis å bruke - også for tredjepartsaktører som ønsker å bruke dataene til å utvikle nye tjenester. Entur-appen er første versjon, og løsningen vil utvikles kontinuerlig. Tjenesten er også tilgjengelig på en-tur.no

Kontakter

Annette Skaarnæs, mob. 93 49 21 55, annette.skaarnas@entur.org

Bilder

Entur-app
Entur-app
Last ned bilde
Entur - Foto Bo Mathisen
Entur - Foto Bo Mathisen
Last ned bilde
Entur - Foto Bo Mathisen
Entur - Foto Bo Mathisen
Last ned bilde
Entur AR
Entur AR
Last ned bilde
Entur - Foto Bo Mathisen
Entur - Foto Bo Mathisen
Last ned bilde

Om Entur

Entur
Entur
Schweigaards gate 23
0191 Oslo

+47 23 62 00 00http://www.entur.org/

Følg saker fra Entur

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entur på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Entur

Even Kyseth ny direktør for Enturs avdeling for betjent service28.6.2017 08:24:31 CESTPressemelding

Even Kyseth (39) er ansatt som ny direktør for Enturs avdeling for betjent service. Avdelingen omfatter jernbanens kundesenter som er lokalisert på Lillehammer og togbetjeningen på de fem betjente togstasjonene i landet. Enturs betjente service har om lag 200 ansatte og har som ambisjon å tilby ledende servicekonsepter med støtte av innovativ teknologi. Kyseth kommer fra stillingen som salgsdirektør for offentlig sektor i EVRY, et av Nordens største IT-selskaper. Even Kyseth har jobbet med digitalisering og omstrukturering i offentlig sektor i 15 år. Han har svært relevant erfaring når Entur nå skal videreutvikle betjente og digitale tjenester mot de kollektivreisende. Kyseth vil inngå i ledergruppen i Entur og starter i jobben 1. september. - Å gjøre det enklere å reise kollektivt er et viktig samfunnsoppdrag som jeg gleder meg til å levere på sammen med dyktige medarbeidere i Entur. Vi skal tilby de reisende kundeservice i elitedivisjon godt støttet av nye digitale løsninger. Fremtid