Den norske kirke

Ny ansvarlig på kirkefeltet

Del

- Vi ønsker Trine Skei Grande velkommen som ny kulturminister, og ser frem til et konstruktivt samarbeid om viktige kirkepolitiske saker i tiden som kommer, sier Kirkerådets leder, Kristin Gunleiksrud Raaum.

Trine Skei Grande er regjeringens nye kulturminister. (Foto: venstre.no)
Trine Skei Grande er regjeringens nye kulturminister. (Foto: venstre.no)

Trine Skei Grande tar over etter Linda Hofstad Helleland, som har sittet som kulturminister siden desember 2015.

- Både Den norske kirke og hele tros- og livssynsfeltet i Norge står overfor store endringer.  Det er med andre ord både mange utfordringer og muligheter som blir hennes ansvarsområde. Tro og livssyn er en helt naturlig del av det offentlige rom i Norge, og derfor forventer jeg at den nye regjeringen vil føre en aktivt støttende tros- og livssynsspolitikk. Det er jeg sikker på at Skei Grande vil bidra aktivt til. Vi tror også at hun vil være med på å løfte det kristne og humanistiske verdigrunnlaget tydeligere frem enn slik det lå i Jeløya-erklæringen. Folkekirken har en spesiell plass i Norge, både i kraft av historie og kultur og størrelse, og vi regner med at dette blir vektlagt i det videre arbeidet.  

Ved årsskiftet var det frist for høringssvar på forslaget til ny lov om tros- og livssynssamfunn. Engasjementet rundt forslaget har vært svært høyt, med over 1420 høringssvar.

- Arbeidet med å ferdigstille loven vil være en svært sentral del av vårt samarbeid med den nye regjeringen, og vi ser frem til å bidra aktivt inn i dette, sier Kristin Gunleiksrud Raaum.

Kirkerådets leder om Jeløyaerklæringen
Bilder

Trine Skei Grande er regjeringens nye kulturminister. (Foto: venstre.no)
Trine Skei Grande er regjeringens nye kulturminister. (Foto: venstre.no)
Last ned bilde

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke

Sámi girkoráđđi 25 jagi / Samisk kirkeråd 25 år31.8.2018 11:29Pressemelding

Sámi girkoráđđi vuođđuduvvui 1992:s ja ráđis lei vuosttáš čoahkkin 1993:s. Dán jagi lea ge 25 jagi áigi, ja mii doallat ávvudoaluid. Dán oktavuođas Sámi girkoráđđi bovde ávvodoaluide čakčamánu 6. b. dii. 17:00. Dalle lea ipmilbálvalus ja girkogáffe. Sihke ipmilbálvalus ja girkogáffe Grønnåsen girkus, Romssas, lea rabas buohkaide geat háliidit searvat ipmilbálvalussii ja ávvudit minguin. Samisk kirkeråd ble vedtatt opprettet i 1992, og hadde sitt første møte i 1993. I år feirer vi 25-årsjubileum. Samisk kirkeråd invigterer derfor til en festmarkering med gudstjeneste og kirkekaffe i Grønnåsen kirke i Tromsø torsdag 6. september kl. 17.00. Både gudstjenesten og kirkekaffen er åpen for alle. Rådet skal fremme, verne og samordne samisk kirkeliv i Den norske kirke og ivareta urfolksspørsmål på vegne av Den norske kirke. Rådets sekretariat er lokalisert i Tromsø. https://www.facebook.com/events/903415803178614/ Om arrangementet på Facebook Nettsiden om samisk kirkeliv i Den norske kirke Kont