Forsvarsbygg

Ny aktør for støytiltak på Ørland

Del

Den lokale entreprenøren Einar Brekstad AS skal utføre støytiltak på 71 boliger rundt Ørland flystasjon.

F-35 på Ørland flystasjon. Foto: Adelén Wilhelmsen, Forsvaret
F-35 på Ørland flystasjon. Foto: Adelén Wilhelmsen, Forsvaret

Forsvarsbygg utfører på vegne av Forsvarsdepartementet oppdraget i å planlegge og bygge kampflybasen på Ørland. I oppdraget ligger også ansvaret om å ivareta aktuelle eiendomserverv og støyisolerende tiltak på boliger rundt flystasjonen.

1250 boliger i gul støysone rundt Ørland flystasjon har nå blitt undersøkt for støytiltak. Totalt ca. 800 boliger vil få tilbud om tiltak og av disse har ca. 200 til nå fått sine tiltak ferdigstilt.

Entreprise 9
Støytiltak er delt opp i flere entrepriser og ca. 550 boliger tilhører nå en entreprise. Tirsdag 11. september ble det signert nok en kontrakt for støytiltak på boliger rundt flystasjonen. Dette var den 9. kontrakten av totalt ca. 12 entrepriser. Entreprise 8 og 10 ventes lyst ut i oktober.

71 bygg
Den 9. kontrakten ble inngått med Einar Brekstad AS. Einar Brekstad er totalentreprenør og har sitt hovedkontor på Brekstad på Ørland. Kontraktens sum er på 14,6 mill. Ventet oppstart for arbeidene er i oktober og arbeidene er forventet å pågå i ett år.

Nøkkelord

Kontakter

Forsvarsbyggs pressevakt er tilgjengelig hver dag fra 7-19 og nås på telefonnummer 47 7777 47 eller epost pressevakt@forsvarsbygg.no

Bilder

F-35 på Ørland flystasjon. Foto: Adelén Wilhelmsen, Forsvaret
F-35 på Ørland flystasjon. Foto: Adelén Wilhelmsen, Forsvaret
Last ned bilde

Lenker

Om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Forsvarsbygg
Grev Wedels plass 5
0151 Oslo

815 70 400http://www.forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er eit statleg forvaltingsorgan underlagt Forsvarsdepartementet som utviklar, byggjer, driftar og avhendar eigedom for forsvarssektoren.

Følg saker fra Forsvarsbygg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsbygg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forsvarsbygg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom