Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

NVE varsler oransje farenivå for Veslemannen

Del

NVE varsler oransje farenivå for Veslemannen på grunn av store bevegelser, stor sensitivitet for regn og værvarsel om kraftig regn i kveld og i natt.

Det har hittil kommet 3,8 mm nedbør det siste døgnet, og i følge nedbørsprognosene vil det komme en kraftig nedbørsfront senere i kveld/natt. Sensitiviteten til nedbør i fjellet er stor, og Veslemannen reagerer på små nedbørsmengder.

- På bakgrunn av de økte bevegelsene og varsel om kraftig regn fra i kveld og i natt, høyner med dette NVE farenivået til oransje farenivå. Det skal fortsette å regne fram til tirsdag, men med lavere temperaturer. Oransje farenivå betyr økt overvåking og forberedelse til eventuelt rødt farenivå, sier Lars Harald Blikra, seksjonssjef i NVE.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen.

De årlige bevegelsene i Mannen (utenfor Veslemannen) utgjør noen få cm i året, mens den mest aktive delen av Veslemannen har forskjøvet seg mer enn 2 m det siste året og nedre delen 16 cm. Hastighetene i fjellet er nå om lag 5,5 cm/d i øvre del av fjellpartiet, og rundt 0,5 cm/d i nedre del av Veslemannen.

Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.

Vakthavende geolog:  
tlf. 474 55 454 (ikke sms)

NVEs pressetelefon:
tlf. 489 97 667 (ikke SMS)

Dagsrapporter for bevegelsene blir publisert her

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom