Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Økte bevegelser og plussgrader

- Utover dagen i dag har bevegelsene i fjellpartiet fortsatt å øke i takt med at temperaturen har steget og snøen har begynt å smelte. Hastigheten er nå rundt 10-11 cm i øvre del og rundt 1-3 cm i nedre del, sier geolog i NVE, Gudrun Dreiås Majala. 

Det meste av nedbøren som kom i natt kom som snø, da det var minusgrader. Det ligger nå 10 cm snø på Mannen, og det er fremdeles plussgrader og nedbør. Det er forventet at snøen vil fortsette å smelte inntil det blir kaldere, noe som fører til jevnlig tilsig av vann til Veslemannen.

På bakgrunn av økte bevegelser opprettholder NVE rødt farenivå.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De årlige bevegelsene i Mannen (utenfor Veslemannen) utgjør noen få cm i året, mens den mest aktive delen av Veslemannen har forskjøvet seg mer enn 2 meter det siste året og nedre delen 16 cm. 

Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.

Dagsrapporter for bevegelsene blir publisert her

Kontakt: 

Vakthavande geolog: tlf. 474 55 454 (ikkje sms)

Pressetelefon: tlf. 489 97 667 (ikkje sms)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom