Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Det har vært store bevegelser fra i går kveld og i natt på Veslemannen med en hastighet opp i 400 mm per døgn. Det har også vært økning i nedre del med en bevegelse på 3-5 mm i døgnet. Farenivå på rødt opprettholdes.

Hastighetene i fjellet er nå om lag 120 mm/d i øvre del av fjellpartiet og rundt 3-5 mm/d i nedre del av Veslemannen.

- Nedbøren har avtatt, og bevegelsene i øvre del avtar som følge av dette. På bakgrunn av fremdeles store bevegelser, også i nedre del, opprettholder NVE farenivået til rødt (ekstrem) farenivå, sier geolog i NVE, Lene Kristensen.

Det kom totalt 52 mm nedbør i går og i natt, det regnet kraftig med omkring 7 mm/t i går kveld. Hastigheten i øvre del av Veslemannen akselererte som følge av dette og kom opp i 400 mm/d.

- NVE ser at Veslemannen er utrolig sensitiv for nedbør, og har reagert hurtig selv på lite nedbør i år. I nedre del har det vært en dobling i bevegelse, og har nå en bevegelse på 3-5 mm/d. Det gikk mange mindre skred i området fra 21.00-24.00 i går kveld, sier Kristensen.

I går morges (10.08) ble det meldt oransje farenivå for Veslemannen på bakgrunn av værvarsel om store nedbørsmengder. Bevegelsene økte utover dagen, og kl 17.00 ble det satt rødt farenivå.

Se dagsrapporter for Veslemannen her

Ny rapport kommer kl 14:00.

Kontakt: NVEs pressetelefon, tlf 489 97 667

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom