Ringnes

Null karbonutslipp innen 2030

Del

Ringnes-eier Carlsberg har ambisjon om null karbonutslipp fra sine bryggerier innen 2030.

Denne uken lanserer konsernet et bærekraftprogram som har fått navnet Together towards zero. Programmet er Carlsbergs svar på globale utfordringer som klimaendringer, vannknapphet og folkehelseutfordringer.

Together towards zero består av fire tydelige ambisjoner: Null karbonavtrykk, null vannavfall, null alkoholmisbruk og en nullulykkerskultur. Alle ambisjonene har individuelle og konkrete mål fram mot 2022 og 2030.

Ambisjonene inkluderer null karbonutslipp og 50 prosent reduksjon i vannforbruket ved alle Carlsbergs bryggerier innen 2030. Det innebærer også en 100 prosent overgang til fornybar elektrisitet ved alle konsernets bryggerier innen 2022, og en 30 prosent reduksjon i CO2-utslippene gjennom hele verdikjeden ("øl-i-hånden"-utslipp) innen 2030. Carlsberg jobber også mot 100 prosent tilgjengelighet av alkoholfri øl innen 2022 og 100 prosent merking av "ansvarlig forbruk" på all emballasje innen 2022.

-Det er motiverende at Carlsberg har satt seg ambisiøse bærekraftmål. Nå starter arbeidet med å se hvordan vi i Ringnes kan oppfylle våre lokale forpliktelser, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

Han ser ingen grunn til at ikke Ringnes skal ta en ledende rolle på «vei mot null».

– Innen flere områder har vi et solid utgangspunkt. Nå handler det om finne de mest effektive virkemidlene. Det er en stadig tydeligere forventning i samfunnet til at store virksomheter bidrar positivt til samfunnsutviklingen. Det er bra. Som markedsleder har vi et ekstra ansvar. Det er et ansvar vi ser frem til å ta, sier han Røed.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22069500http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 1100 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er verdens tredje største bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange sterke merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom