NRK

NRK lytter til kritikken – spiller Michael Jackson likevel

Del

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen gjør om på beslutningen om å ta Michael Jacksons musikk ut av spillelister på radio.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Ole Kaland, NRK
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Ole Kaland, NRK

-Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland. Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Førstkommende søndag viser NRK den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland som omhandler Michale Jacksons påståtte overgrep mot to unge gutter.

-Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren, sier Eriksen.

Eriksen understreker at dette aldri var ment som en boikott av Michael Jacksons musikk.

-Musikken ble tatt ut av sendinger i de kanalene som spiller Michael Jackson regelmessig slik at musikken ikke skulle dukke opp ukommentert. I ettertid ser vi imidlertid at publikum og presse har oppfattet det som en boikott. Derfor er det viktig og riktig av oss å snu og gjøre om på denne beslutningen, sier Eriksen.

Bilder

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Ole Kaland, NRK
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Ole Kaland, NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom