NRK

NRK feirer norsk musikk med Spellemann

Del

Spellemannprisen arrangeres lørdag 30. mars og sendes direkte på NRK. Dagen før blir det kun norsk musikk på radio.

Tarjei Strøm og Julie Bergan. FOTO: Jonathan Vivaas Kise/NRK
Tarjei Strøm og Julie Bergan. FOTO: Jonathan Vivaas Kise/NRK

30. mars er det igjen klart for den tradisjonsrike prisutdelingen som hyller bredden og mangfoldet i norsk musikk gjennom det siste året. Årets utdeling foregår  Chateau Neuf i Oslo.  

– NRK er veldig stolte av å få være med på å feire våre musikere på norsk musikkbransjes store kveld. Norske musikere leverer i verdensklasse og nå er det vår tur til å få gi litt heder og ære tilbakesier Stian Malme, prosjektleder for Spellemann i NRK.  

I tillegg til TV-sendingen benytter NRK anledningen til å vie ekstra mye plass til norsk musikk. NRK P1 sender direkte fra festkvelden, mens NRKs radiostasjoner også i år skal ha en dag der de kun spiller norsk musikk. Det blir fredag 29. mars.  

Hvem er de nominerte? 

De nominerte til Spellemannprisen 2018 offentliggjøres på en pressekonferanse i regi av Spellemann klokken 13.00 fredag 8. februar. Se mer informasjon om de nominerte på www.spellemann.no/nyheter etter offentliggjøringen. 


Slik blir TV-sendingene 

Julie Bergan og Tarjei Strøm er årets programledere. Julie Bergan er blitt en av landets mest populære artister. Hun har hatt flere store hits de siste årene, og debuterte som programleder under VG-lista fra Rådhusplassen.  Hun ble nominert til Spellemann for årets låt 2016 med “Arigato”. Tarjei Strøm er kjent NRK-programleder. Han har tidligere blitt nominert, opptrådt og vært programleder  under Spellemann.  

Utdelingen av alle prisene overføres i to direktesendinger. Del 1 går direkte på NRK.no klokken 17 og sendes på nytt på NRK1 klokken 23:15. Del 2 sendes direkte  NRK1 klokken 19:50.  

Kontakter

Spørsmål til Spellemann rettes til Simen Idsøe Eidsvåg: 41 60 68 51 / simen@spellemann.no

Pressehenvendelser til NRK: 414 28 800 / pressevakt@nrk.no

Bilder

Tarjei Strøm og Julie Bergan. FOTO: Jonathan Vivaas Kise/NRK
Tarjei Strøm og Julie Bergan. FOTO: Jonathan Vivaas Kise/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom