Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Nostalgisk ost løftet frem på Røros

Del
- Vi er veldig stolte over å bli tildelt nok et Spesialitet-merke. Det er alltid moro når det arbeidet vi legger ned i produksjonen blir anerkjent, sa en godt fornøyd Ingulf Galåen da RørosOst Nøkkelost med nellik og karve fikk sit merke på Rørosmartnan.
God stemning under utdelingen. Fra venstre: Administrerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist, yster Rasa Augustinaviaene, osteprodusenter Gunn Brennum og mannen Ingulf Galåen og statsråd Jon Georg Dale. Foto: Matmerk
God stemning under utdelingen. Fra venstre: Administrerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist, yster Rasa Augustinaviaene, osteprodusenter Gunn Brennum og mannen Ingulf Galåen og statsråd Jon Georg Dale. Foto: Matmerk

- Jeg har i dag gleden av å dele ut Spesialitet-merket til noen ekte ildsjeler i bransjen som har vært en sentral brikke i etableringen av Røros som en lokalmatdestinasjon. Galåvolden Gård har klart å få 22 av sine produkter gjennom Spesialitet-juryens nåløye, og er dermed den produsenten med aller flest godkjente Spesialitet-produkter, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han sto for overrekkelsen på Røros.

Trøndersk kvalitet
- Nøkkelosten er produsert på melk fra egen samdrift og karven kommer fra Inderøy. Vi forsøkte å bruke importert karve i begynnelsen, men fant fort ut at karve fra Inderøy gav en mye bedre smak. Kvalitet er viktigere enn pris, poengterte Galåen.

Galåvolden Gård fikk sitt første Spesialitet-merke i 2003, og har siden da blitt tildelt merker for ulike oster, is og Røroskake. Melk og egg fra egen gård blir benyttet i produksjonen.

Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet-merket er et offisielt informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury som smaker, lukter og drøfter seg gjennom produktene som ønsker å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie. Langt fra alle produkter godkjennes av juryen, som ledes av Lars Sponheim.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

God stemning under utdelingen. Fra venstre: Administrerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist, yster Rasa Augustinaviaene, osteprodusenter Gunn Brennum og mannen Ingulf Galåen og statsråd Jon Georg Dale. Foto: Matmerk
God stemning under utdelingen. Fra venstre: Administrerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist, yster Rasa Augustinaviaene, osteprodusenter Gunn Brennum og mannen Ingulf Galåen og statsråd Jon Georg Dale. Foto: Matmerk
Last ned bilde
RørosOst Nøkkelost med nellik og karve. Foto: Lisa Westgaard
RørosOst Nøkkelost med nellik og karve. Foto: Lisa Westgaard
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye