Norges Kampsportforbund

Norske utøvere klare for historisk stort taekwondo-VM

Del

Hele 917 utøvere fra 183 nasjoner deltar i Taekwondo-VM i Muju i Sør-Korea 25.-30. juni. Dette er ny deltakerrekord.

World Taekwondo Federation har bygget en egen taekwondo-park i Muju
World Taekwondo Federation har bygget en egen taekwondo-park i Muju

- Internasjonalt har taekwondo over 70 millioner utøvere i 208 medlemsland. Dette er med andre ord en svært stor idrett, og det å vinne medalje i VM er tøft og ikke minst ressurskrevende.  Vi konkurrerer med nasjoner som har helt andre ressurser enn Norge, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Stiller med fem utøvere
Norge har ikke vunnet VM-medaljer i taekwondo siden 2009, da Nikolina Kursar vant bronse i København. Før dette vant Mona Solheim VM-bronse i Kina i 2007, og Nina Solheim VM-bronse i Sør-Korea i 2001.

Norge stiller i VM med fem utøvere. Trener, fysioterapeut, og lege følger også laget, og målsettingen er å vinne medalje. Det er viktig å ta medaljer og poeng i VM som en del av veien mot OL i Tokyo 2020 - det langsiktige målet for det norske laget.

- Laget har forberedt seg godt og deltatt på en rekke internasjonale treningssamlinger. Blant annet var deler av laget på en krevende treningssamling i Iran i forkant av VM, og utøverne reiser til Sør-Korea fulle av pågangsmot og selvtillit, sier Dag Jacobsen. 

Norges VM-lag:
Marie Magnus, Keum Gang Taekwondo Nesttun i Bergen – 57 kg
Tina Røe Skaar, Øvre Romerike Budo Senter – 73 kg
Victor Asp, Grorud Taekwondo klubb , - 68 kg
John Asp, Grorud Taekwondo klubb -74 kg
Richard Andre Ordemann, Tøyen Taekwondo klubb -80 kg

Topprankede utøvere
Richard Ordemann og Tina Røe Skaar er ranket blant de 20 beste i verden. Richard Ordemann vant i februar gull i US Open; et av de mest prestisjefylte stevnene i verden. På samme stevne vant brødrene John og Victor Asp sølv i hver sin klasse.

Tina Skaar deltok i sommer-OL i Rio i fjor. Etter et lengre skadefravær var hun tilbake i det åpne nederlandske mesterskapet i mars. Her tok hun en sterk bronsemedalje, og viste at hun er tilbake for fullt i forkant av VM. Marie Magnus vant sølv i Fujairah Open i februar.

Nybygd taekwondo-park
World Taekwondo Federation har bygget en egen taekwondo-park i Muju, hvor VM skal arrangeres. Parken inneholder taekwondo-museum, egen taekwondo-stadion, treningslokaler og et eget hotellkompleks. Anlegget ble ferdigstilt i 2013.

Se TV programmet om VM-laget

Program for VM

Søndag 25. juni:
Innledende kamper John Asp -74 kg

Mandag 26. juni:
Innledende kamper Viktor Asp -68 kg
Finaler John Asp

Tirsdag 27. juni:
Finaler Victor Asp -68 kg

Onsdag 28. juni:
Innledende kamper Tina Røe Skar – 73 kg

Torsdag 29. juni :
Innledende kamper Marie Magnus
Finaler Tina Røe Skar

Fredag 30. juni:
Innledende kamper og finaler Richard Ordemann -80 kg
Finaler Marie Magnus  -57 kg

Det vil bli live sending fra VM for de som ønsker å følge arrangementet på nett: https://www.youtube.com/user/worldtaekwondo

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

World Taekwondo Federation har bygget en egen taekwondo-park i Muju
World Taekwondo Federation har bygget en egen taekwondo-park i Muju
Last ned bilde
Tina Røe Skaar fra Øvre Romerike Budo Senter er ranket blant de 20 beste i verden
Tina Røe Skaar fra Øvre Romerike Budo Senter er ranket blant de 20 beste i verden
Last ned bilde
Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb er ranket blant de 20 beste i verden
Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb er ranket blant de 20 beste i verden
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom