Norges Kampsportforbund

Norske taekwondoutøvere imponerte i Polen

Del

Landslaget i taekwondo sendte tre utøvere for å konkurrere i Polen open som ble arrangert denne helgen i Warszawa. Polen open er et populært stevne med rundt 1000 deltagere, inkludert noen av de beste i Europa.

Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun vant gull i Polen.
Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun vant gull i Polen.

Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun tok en gullmedalje etter å ha slått Serbiske Alexandra Radmilovic hele 14-1 i finalen i -57 kg lørdag 16. september. Etter å ha vunnet sin innledende kamp mot Jasmin Richter fra Tyskland 10-2 , samt kvartfinale mot Shauna Bannon fra Irland 13-6 stod semifinalen for tur. Her møtte hun Belgiske Raheleh Asemani. Dette er jenta som slo Marie i OL-kvalifiseringen i januar i fjor, men nå fikk Marie sin revansje ved å slå Asemani, ta seg til finale og vinne denne. 

Klubb- og landslagsvenninne Randi Dyngeland som konkurrerer i -67 kg tok lørdag en sølvmedalje  etter å ha slått Norske Iselin Sivertsen fra Tong-ir taekwondo 13-4. I kvartfinalen ventet Italienske Christina Gaspa som Randi slo 2-0 før hun slo Tatiana Tetereviatnykova fra Ukraina 6-4 i semi. I finalen ble Kroatiske Doris Pole litt for sterk, men Randi tok en sterk sølvmedalje. 

Victor Asp var siste landslagsutøver ut. Han konkurrerte i dag i -74 kg klassen der han tok en bronsemedalje. Victor som opprinnelig kommer fra Grorud taekwondo klubb møtte Panske Ruben Besteiro i sin innledende, en kamp Victor vant 10-1. Deretter slo han Uladzislau Halizinnfra Hviterussland hele 17-3. I semifinale måtte han se seg slått av Nikita Kriveychenko fra Russland, men det ble en bronsemedalje på Grorudgutten. 

Tre utøvere og tre medaljer er imponerende, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund. Resten av landslaget er hjemme i trening og forberedelser til det viktige Grand Prix stevner i Marokko neste helg. 

Resultater for seniorer ligger her
ligger også som vedlegg

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun vant gull i Polen.
Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun vant gull i Polen.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom