Norges Kampsportforbund

Norske taekwondo-utøvere imponerte i Budapest

Del
Regjerende europamestere Nina Bansal fra Tveita Taekwondo Klubb og Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondo Klubb deltok i helgen i det åpne ungarske mesterskapet i taekwondo mønster. Med seg til Budapest hadde de også det nyetablerte norske rekrutteringslaget.
Nina Bansal vant. Brigitte Birochs fra Østerrike kom på andreplass. Renata Mavrie fra Slovenia tok tredjeplassen.

Nina Bansal overbeviste i klassen kvinner pluss 30 år, og tok her en velfortjent gullmedalje. Joachim Wien vant sølv i klassen herrer minus 30 år etter å ha ledet etter de innledende rundene.

Også rekrutteringslaget imponerte
I tillegg til Bansal og Wiel imponerte også flere utøvere fra rekrutteringslaget. Ayla Bonsak fra Hamar Taekwondo Klubb og Haakon Svee Eriksson vant bronse i klassen for par. Ayla Bonsak klarte også å kjempe seg frem til finalen i juniorklassen, hvor de åtte beste konkurrerte. Her kom hun til slutt på en åttendeplass.

Sune Østlie fra Sangrok Idrettslag tok en sterk femteplass i juniorklassen. Rikke Heggedal fra Hamar Taekwondo Klubb og Haakon Svee Eriksson fra Nittedal Taekwondo klubb klarte begge å kjempe seg frem til finalen i hver sin klasse for seniorer minus 30 år, og tok til slutt hver sin åttendeplass.

- Til å være det første mesterskapet for rekrutteringslaget er jeg fornøyd med innsatsen. Vi har også fått noen tilbakemeldinger på hva vi må jobbe med frem mot neste mesterskap, sier Joachim Wien, som i tillegg til å være utøver er trener for rekrutteringslaget.

I taekwondo konkurreres det internasjonalt i kamp og mønster. I mønster konkurrerer man mot hverandre ved enkeltvis å fremføre et innøvd program med taekwondoteknikker. Det konkurreres i forskjellige klasser, avhengig beltegrader, alder og kjønn. Den som oppnår høyest poengsum, vinner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Sølv til Joachim Wien.Benjamin Haarder fra Danmark vant klassen, mens Nikolai Kronborg fra Danmark vant bronse.
Joachim Wien Foto: Carl Celius / Photo Nordica
Nina Bansal  Foto: Carl Celius / Photo Nordica
Nina Bansal Foto: Carl Celius / Photo Nordica

Om Norges Kampsportforbund

Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts