FICO

Norske selskaper har stor tro på egen IT-sikkerhet, men bare en tredel har testet en handlingsplan for dataangrep

Del

Selv om selskapene har sterk tro på seg selv, har kun 33 prosent testet en handlingsplan for dataangrep og kun 28 prosent har forsikret seg mot IT-trusler. Dette viser en ny undersøkelse om sikkerhet og beredskap innen IT, gjennomført av Ovum på oppdrag for det globale analyseselskapet FICO.

Antall dataangrep mot norske selskaper øker stadig, men de fleste norske ledere er overbevist om at deres egen organisasjon er bedre rustet enn andre i samme bransje.

– Akkurat som mange bilførere mener de er bedre sjåfører enn gjennomsnittet, ser vi at det mangler en tilstrekkelig forståelse av IT-sikkerhet. Dette kan føre til at mange ikke forstår hvor sårbare de er, og investerer for lite, sier Dylan Jones, ansvarlig for FICOs virksomhet i Norge.

FICO, som er en av verdens største aktører innen analyse og programvare for datasikkerhet, mener at selskapene trenger en mer ærlig vurdering av hvor godt beskyttet de egentlig er.

– Globalt har IT-avdelingene flere ressurser enn noensinne til å investere i beskyttelse for å møte det stadig voksende trusselbildet og til å håndtere komplekse reguleringer. Men mange tar i bruk raske, endimensjonale løsninger som tar ikke hensyn til alle sikkerhetsbehovene i organisasjonen, sier Maxine Holt, direktør for research i Ovum.

Over 500 toppledere og IT-ansvarlige har deltatt i undersøkelsen ”Views from the Nordic C-Suite”. Undersøkelsens hovedfunn blant deltakerne viser at:

  • 72 prosent tror at deres IT-sikkerhet er bedre enn konkurrentenes
  • 6 av 10 tror at antall sikkerhetstrusler og dataangrep vil øke i løpet av året
  • 41 prosent opplever at antall dataangrep øker hvert år
  • 43 prosent mener at ansatte som jobber med IT (f.eks systemadministratorer og IT-sjefer) utgjør den største risikoen for IT-sikkerhet)


Meningsmålingen ble gjennomført av Ovum via telefonintervjuer til 500 seniorsjefer i Storbritannia, USA, Canada, Brasil, Mexico, Tyskland, India, Finland, Norge, Sverige og Sør-Afrika.

Svarene fra norske IT-sjefer samsvarer i stor grad med de internasjonale.

Nøkkelord

Kontakter

Richard Yams for FICO
Burson Marsteller
+46 (0) 70 666 65 38
fico@bm.com

Om FICO

Om FICO

(NYSE: FICO) er et ledende analyseselskap som leverer programvare til bedrifter i over 90 land, og hjelper disse med å ta bedre beslutninger for å oppnå høyere vekst, lønnsomhet og kundetilfredshet. Selskapets banebrytende bruk av ”big data” og matematiske algoritmer til å forutse kundeadferd har forandret hele bransjen. FICO tilbyr analyse, programvare og verktøy som benyttes i en rekke bransjer for å håndtere risiko, bekjempe bedrageri, bygge mer lønnsomme kunderelasjoner, optimalisere virksomheter samt sikre at regler etterfølges. Flere av selskapets produkter har blitt omfavnet av hele bransjer, deriblant FICO® Score, den amerikanske bransjestandarden for å måle forbrukerkredittrisiko. FICOs løsninger bruker åpne kildekoder og skybaserte tjenester for å maksimere fleksibilitet, sikre rask operasjonell drift og minimere kostnader. 

Les mer på www.fico.com.

Om Ovum

Ovum er et ledende forsknings -og konsulentselskap som fokuserer på å bistå digitale tjenesteleverandører og deres partnere i den sammenkoblede, digitale økonomien. Med 150 analytikere globalt tilbyr Ovum ekspertanalyse og strategisk innsikt innenfor IT, telekom og mediebransjen. Selskapet ble grunnlagt i 1985, og med noen av de mest erfarne analytikere i bransjen er Ovum en anerkjent kilde som veileder bedriftsledere innenfor teknologi. Med kontorer i over 23 land på 6 kontinenter bistår Ovum tusenvis av klienter med innsikt om blant annet arbeidsflytverktøy, prognoser, undersøkelser, markedsvurderinger, teknologirevisjoner og meninger.

Les mer på https://ovum.informa.com/