Norges Kampsportforbund

Norske karateutøvere til rekordstevne i Tyskland

Del

Hele 1360 karateutøvere fra 85 nasjoner skal delta i det åpne tyske mesterskapet som arrangeres i Leipzig til helgen. Mesterskapet er et av de prestisjetunge Premier League-stevnene. Det arrangeres totalt 6 slike stevner årlig rundt omkring i verden, og utøvere konkurrerer om pengepremier og viktige rankingpoeng.

Tommy Kamhaug fra Sarpsborg karateklubb
Tommy Kamhaug fra Sarpsborg karateklubb

1360 utøvere er deltakerrekord for det åpne tyske mesterskapet. Sammenlignet med i fjor ser man en økning på nesten 20 prosent, og ser man tilbake til 2015 er det dobbelt så mange påmeldte nå i 2017. Etter at karate ble tatt opp på OL-programmet i Tokyo og innlemmet i ungdoms-OL har vi sett en enorm økning i deltagelsen på internasjonale konkurranser, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Kun topprankede utøvere får delta
Den enorme interessen for deltakelse i store internasjonale stevner har ført til at det fra neste år er innført tak ved Premier League-stevner på 64 deltakere pr. klasse, og det vil kun være de som er ranket blant de 50 beste i verden som prioriteres. 

Deltakere fra Norge
Fra det norske fulltidslaget i karate som satser på deltagelse i sommer-OL i Tokyo i 2020 skal Gitte Brunstad fra Mizuchi karateklubb delta i klassen kvinner – 68 kilo og Tommy Kamhaug fra Sarpsborg karateklubb stiller i klassen herre – 67 kilo.

I tillegg til fulltidslaget skal Bettina Alstadsæther og Lotte Ørebæk Andersen fra Stavanger Karateklubb delta. Bettina skal delta i klassen kvinner – 61 kilo, mens Lotte skal delta i klassen + 68 kilo.

Mesterskapet starter med innledende runder på fredag og avsluttes med finaler på søndag. Finalene sendes direkte på TV.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tommy Kamhaug fra Sarpsborg karateklubb
Tommy Kamhaug fra Sarpsborg karateklubb
Last ned bilde
Gitte Brunstad fra Mizuchi karateklubb
Gitte Brunstad fra Mizuchi karateklubb
Last ned bilde
Lotte Ørebæk Andersen og Bettina Alstadsæther fra Stavanger Karateklubb
Lotte Ørebæk Andersen og Bettina Alstadsæther fra Stavanger Karateklubb
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom